IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jeep разкри новия Compass

Кросовърът заменя два модела в гамата на марката

Jeep разкри новия Compass

Jeep най-после показа официални снимки на новия си компактен кросовър Compass, който ще трябва да замени не един, а два автомобила на марката – предишната генерация на Compass, както и Patriot, предлаган на някои пазари и като Liberty.
Jeep разкри новия Compass
Версията на автомобила за Северна Америка ще бъде официално представена на автосалона в Лос Анджелис през ноември, докато европейската модификация ще видим още тази седмица на изложението в Париж. Основните конкуренти на модела ще бъдат Nissan Qashqai, Kia Sportage и Mazda CX-5.

На външен вид новият Compass прилича на умалено копие на Grand Cherokee. Габаритите на кросовъра са дължина от 4420 мм, широчина - 1820 мм и височина – 1650 мм. Разстоянието между двете оси достига 2640 мм. Така моделът запълва мястото между Renegade (дължина от 4230 мм) и Cherokee (4620 мм).

Машината е изградена на удължена версия на платформата Small Wide, използвана за Jeep Renegade и Fiat 500X. В гамата двигатели ще бъдат включени бензинови и дизелови мотори на алианса Fiat Chrysler Automobiles (FCA), които ще се съчетават с 6-степенна механична или 9-степенна автоматична скоростни кутии. По-мощните версии ще бъдат със система за задвижване на четирите колела, а по-слабите – с предно предаване.

По непотвърдени данни за кросовъра се предвижда 1,4-литров бензинов двигател MutiAir Turbo със 160 к.с. и 250 Нм въртящ момент. Модификацията с 2,4-литров мотор Tigershark ще получи 184 к.с. и 236 Нм. Ще има и вариант с нов 2,0-литров бензинов турбо-мотор, както и дизел с 2,2-литров агрегат.

На първо време новият Compass ще получи 3 версии - Sport, Longitude и Limited. По-късно ще излезе и модификация Trailhawk с подобрени всъдеходни качества. Тя ще се отличава от стандартния модел и по допълнителните елементи по каросерията.

Снимки: Jeep

Тагове: jeep compass jeep patriot
0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Фиат са номер 1
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    JEEP ( преди 7 години )
    Добре изглежда, ще си го купя. Само не ми харесва, че ще се прави в Бразилия и Мексико, не в Щатите.
  • #3
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Павел ( преди 7 години )
    Аз за кашкая нямам много забележки по дизайна и горе-долу за изработката мисля, че е ок, но материалите са ужасни. Вратите дрънчат на ламарина, капачката на резервоара е чак притеснително опростена. Като цяло колата не се усеща солидна, но може и аз да не съм прав в очакванията си за този клас (предните ми коли са а-класа w176 и Volvo v40 redesign и двете бяха доста по-солидни). Та ако Jeep-a e добре изработен и солиден определени е по-добрата покупка
  • #2
    5 rate up comment 6 rate down comment
    до Павел ( преди 7 години )
    Ами няма голяма разлика - едното е модифицирано Рено,другото Фиат.
  • #1
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Павел ( преди 7 години )
    Не знам, но отвътре и отвън изглежда доста по-добре от кашкая ми.