IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият кросовър на SEAT стана всъдеход

Версията Ateca X-Perience получи турбодизел със 190 к.с.

Първият кросовър на SEAT стана всъдеход

SEAT подготви първия кросовър в историята си – Ateca, за придвижване по тежки терени. Новата модификация на модела засега е концептуален модел, който е получил добавка X-Perience към името си. Той ще бъде представен на автосалона в Париж.
Първият кросовър на SEAT стана всъдеход
Концептът SEAT Ateca X-Perience има нови брони, допълнителна защита на каросерията, 18-цолови джанти с гуми с висок профил, а също така и различно оформление на салона.
Първият кросовър на SEAT стана всъдеход
Автомобилът е оборудван с най-мощния мотор, предлаган за стандартната Ateca. Това е 2,0-литров дизел със 190 к.с., който работи в комбинация със 7-степенна роботизирана скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела с муфа Haldex и електронна блокировката на диференциала XDS.
Първият кросовър на SEAT стана всъдеход
В оборудването на прототипа са включени система с няколко режима на придвижване, тракшън-контрол 4Drive с допълнителни настройки за преминаване на участъци със сняг или друг тежък терен, мултимедийна система с 8-инчов екран, както и безкабелно зарядно за смартфон.
Първият кросовър на SEAT стана всъдеход
Засега от SEAT не споменават нищо за серийно производство на модела. Испанците твърдят, че Ateca X-Perience е предназначен единствено за демонстрация на възможностите на техните кросовъри. Представител на марката обаче призна, че моделът е напълно завършен и ако се наложи, производството му може да стартира незабавно.

Снимки: SEAT

Тагове: seat ateca
0 от 500
  • #5
    8 rate up comment 3 rate down comment
    край ( преди 7 години )
    Не е лоша. Днес видях в София СУВ Бентли. Яко гепи народа ей. Много пари за грозна кола. В Нормалните страни такива коли не се срещат.
  • #4
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Я ! ( преди 7 години )
    Плювалниците се клонират.Карали кочини на по 500 хил, и недоволни.Къде ги чупите тия кутии бре. Безличен бил,.. ми то и ти си безличен хейтър хахха..
  • #3
    11 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Изглежда добре, но като знам,че ползва скапните агрегати дкородтни кутии и т.н. на ваг, никога не бих си причинил тази болка да го купя. Достатъчно съм патил от ваг, за да сбъркам отново, а и като фалират след някоя година няма и части да има даже за тия боклученца
  • #2
    14 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тази марка ми е супер безлична.
  • #1
    17 rate up comment 6 rate down comment
    none ( преди 7 години )
    Изглежда пъти по-добре от Шкодата и най-вероятно ще е и по-евтин. Ще трябва да го пускат по-бързо на пазара, че за първите 6 месеца на тази година ФВ с всичките си марки и модели държат 18 % от пазара на нови коли в БГ, а Рено-Нисан 32 % ;). При новият внос ФВ със сигурност са първенец, ...