IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo представя още 2 спортни версии на Giulia

Италианците ще пуснат на пазара и екологична модификация

Alfa Romeo представя още 2 спортни версии на Giulia

Нови 2 спортни модификации на новия си седан Giulia ще представи по време на предстоящия автомобилен салон в Париж италианската компания Alfa Romeo.
Alfa Romeo представи още 2 спортни версии на Giulia
Версията Alfa Romeo Giulia Veloce (б.а.- бързата) ще бъде оборудвана с бензинов 2,0-литров турбо-мотор, развиващ мощност от 280 к.с. и 400 Нм въртящ момент, достъпен при 2250 об/мин.

Другият вариант е дизелов, като той разполага с първия в историята на марката напълно алуминиев агрегат. Това е 2,2-литров турбодизел, който разполага с 210 к.с. и 470 Нм въртящ момент (достъпен при 1750 об/мин).
Alfa Romeo представи още 2 спортни версии на Giulia
Независимо от двигателя спортният седан ще бъде оборудван с модернизирана система за задвижване на четирите колела Q4 и с 8-степенна автоматична скоростна кутия ZF. Засега няма данни за динамичните характеристики на двата автомобила.

Двете модификации ще се отличават от стандартната Giulia по допълнителните емблеми, ксеноновите фарове, специалните джанти, жълтите спирачни дискове и по дифузьора на задната броня. Освен това за бензиновата Veloce е предвиден специален син металик, а за дизеловата – сребрист.
Alfa Romeo представи още 2 спортни версии на Giulia
В салона на автомобила са поставени спортни седалки с естествена черна кожа, която е използвана и за вътрешната част на вратите. За направата на някои от елементите – като волана, например, е използван алуминий.
Alfa Romeo представи още 2 спортни версии на Giulia
В Париж италианският производител ще покаже и екологичен вариант на седана - Giulia Advanced Efficiency. Той е оборудван с 2,2-литров дизел със 180 к.с. и 8-степенна автоматична скоростна кутия. Моторът и трансмисията на машината са препрограмирани, клирънсът е намален с 5 мм и са поставени гуми с ниско съпротивление и специални джанти. Това води до разход от 4,2 л/100 км и нива на вредни емисии СО2 от 99 гр/км.

Снимки: Alfa Romeo
 

Тагове: alfa romeo giulia
0 от 500
  • #23
    3 rate up comment 1 rate down comment
    v1per ( преди 7 години )
    Ако направят модификация 2.0 турбо с ръчни скорости и задно... ей това ще е следващата ми кола :)
  • #22
    2 rate up comment 3 rate down comment
    чичо ( преди 7 години )
    Само на мен ли от пред ми прилича на BMW1 (фаровете) и отзад на Mazda 6 (стоповете), иначе не е лоша.
  • #21
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Alfist ( преди 7 години )
    Света е полудял по Теслите а те с алуминиеви ДВГ се хвалят.
  • #20
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Poweeeeer! ( преди 7 години )
    Колега ////, имат предвид първия алуминиев ДИЗЕЛОВ двигател. ;)47656
  • #19
    14 rate up comment 1 rate down comment
    //// ( преди 7 години )
    Господа от Аутомедия. Алфа Ромео си има цяла фамилия изцяло алуминиеви двигатели от едно време. Това са 8 клапановите Twin Spark бензинови двигатели. Така че малко сте в грешка с това: " с първия в историята на марката напълно алуминиев агрегат".
  • #18
    11 rate up comment 1 rate down comment
    още от факти.бг: ( преди 7 години )
    Според авторите на изследването обаче нито един производител не покрива нито нормите на Евро 5, нито тези на Евро 6 и за пълен отказ от дизела ще се говори все по-често.И какво се оказа въщност? Дори когато замъряват "по-малко", ВАГ пак замъряват най-много!
  • #17
    12 rate up comment 0 rate down comment
    още от факти.бг: ( преди 7 години )
    Въпреки обнадеждаващите заключения за дизелите от най-ново поколение от Transport & Environment констатират, че по пътищата на Европа продължават да се движат над 29 млн. автомобила, чиито нафтови мотори замърсяват въздуха далеч над декларираното от производителите.Проблемните модели отговарят най-вече на стандарта Евро 5, на който съответстват двигателите на VW, предизвикали "Дизелгейт". "Лидер" по брой такива коли по европейските пътища също е немският концерн...
  • #16
    29 rate up comment 5 rate down comment
    AL ( преди 7 години )
    Фантастична е,дизел ,бензин при алфа няма не може да върви,с 4х4 и 8 предавки с този сладък разход колата ще е N-1 . Bmw ще бледнее пред Алфата,както винаги е било.Един дизайн на Алфа винаги е напред пред останалите немски круци.
  • #15
    20 rate up comment 1 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 7 години )
    Най-безопасни, т.е. с най-ниски вредни емисии са хибридите на Тойота. Дизелите на ВАГ доказано изхвърлят 40 пъти над най-строгите еко норми в Калифорния, където обикновения Приус е категоризиран като SULEV - автомобил със "супер ултра ниски вредни емисии". А Евро6 е абсолютна пародия и неслучайно съвсем скоро ще бъде пратен в историята.
  • #14
    7 rate up comment 18 rate down comment
    бла-бла ( преди 7 години )
    Публикувано във факти.бг: Резултатите са крайно изненадващи предвид заглавието на изследването. Оказва се, че въпреки дизеловия скандал, който разтърси Volkswagen, по нормите на Евро 6 колите на немския гигант са най-безопасни за природата и човешкото здраве. В дъното на класацията по ниски емисии на азотни окиси пък са Fiat и Renault-Nissan.