IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-бързият Volkswagen е Beetle

Специалната машина с 2,0-литров мотор разви 328,195 км/ч

Най-бързият Volkswagen е Beetle

Най-бързият автомобил на германската марка Volkswagen е мъникът Beetle, твърди компанията THR Manufacturing, която е създател на специално подготвената машина. Тя успя да развие скорост от внушителните 328,195 км/час.
Най-бързият Volkswagen е Beetle
Рекордът е записан по време на специалното мероприятие World of Speed, което се провежда на пресъхналите солени езера в Боневил, САЩ. Модифицираният Beetle е оборудван с 2,0-литров бензинов турбо-мотор, който обаче е преработен и генерира 550 к.с. и 570 Нм. (на колелата!).
Най-бързият Volkswagen е Beetle
Мъникът е снабден също така със състезателно окачване, специални гуми и джанти, допълнителни аеродинамични елементи, ролкейдж, както и с два парашута, които помагат за спирането. Салонът е буквално изкорубен, като са оставени само най-важните уреди.
Най-бързият Volkswagen е Beetle
Оригиналният Beetle с 2,0-литров мотор, на който е базирана състезателната машина, разполага с 210 к.с. и позволява ускорение от 0 до 100 км/час за 7,3 сек. Максималната му скорост е 227 км/час.

Тагове: volkswagen beetle
0 от 500