IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat пусна ново семейство двигатели

Моторите от линията Firefly дебютираха при модела Uno

Fiat пусна ново семейство двигатели

Настоящият Fiat Uno представлява опростен и компактен хечбек, който се предлага на начална цена от 12 000 долара само за пазарите в Латинска Америка и се произвежда в бразилския завод на италианската компания. Моделът се представя много добре, като през миналата година в Бразилия от него бяха продадени над 80 000 бройки.
Fiat пусна ново семейство двигатели
Извън континента обаче Uno е почти неизвестен, но въпреки това ръководството на Fiat реши именно при него да дебютира новото семейство двигатели Firefly, които ще се появят и при голяма част от автомобилите на концерна Fiat-Chrysler. Моторите ще заменят досегашните Fire, които се произвеждат още от 1985 г.
Fiat пусна ново семейство двигатели
Новите агрегати са проектирани на модулен принцип, като разполагат с алуминиев блок на цилиндрите. Първата серия от тях е предназначена именно за развиващите се пазари и затова ползва стара технологии – стандартна системи за впръскване на горивото, 2 клапана на цилиндър и обикновено турбо.
Fiat пусна ново семейство двигатели
Два от новите двигатели ще дебютират именно при бразилското Uno. Това са 1,0-литров мотор с 3 цилиндъра, развиващ 72 к.с. (77 к.с. при използване на много популярния в страната еталон), и 1,3-литров с 4 цилиндъра и 101 к.с. (109 к.с. на етанол). Агрегатите отговарят на стандарта Евро-6, като по-големият има система „старт-стоп”. Двата мотора се съчетават с 5-степенна механична скоростна кутия или с автомат Dualogic със същия брой предавки.

През 2018 г. новото семейство Firefly ще стъпи и на пазара в Европа, като ще бъде поставено на новото поколение на моделите Fiat 500 и Panda. За Стария континент обаче моторите ще бъдат модернизирани значително, твърдят от компанията.

Снимки: Fiat
 

Тагове: fiat uno firefly
0 от 500
  • #5
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Доказаните *** се произвеждат в Германия - доказано от американци, китайци и т.н.Доказаните *** са от ВАГ и са наистина с доказани качества в тази област. Няма модел, който да не приляга на всяко модерно сметище и то само след 1-2 години "употреба" ( главно в сервизите естествено )Фиат ги размаза в пряка конкУрЕнцията в латинска америка. В Сащ също ги превъзхожда чудовищно с техните марки. Общо взето където ги хване ги смазва по всеки показател.
  • #4
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    А кога ще разработят нов дизел за Хонда!?Че чакат технологии!
  • #3
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    *** ама ги спукват от каране в латинска Америка,и в Италия И аз бих си взел от по мощното Уно,да ходя на работа
  • #2
    4 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Доказано най-големите *** на света!
  • #1
    3 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    клапана на цилиндър, ле ле...! Тези избиха рибата!