IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Land Rover пуска два хибрида

Двете системи са напълно различни и ще се предлагат за Range Rover Sport и Evoque

Land Rover пуска два хибрида

Две хибридни системи за своите модели подготвя британската група Jaguar Land Rover. Те залагат на напълно различни конструкция и параметри, като ще се предлагат  както за всъдеходите на Land Rover, така и за моделите на Jaguar, съобщава Autocar.
Land Rover пуска два хибрида
Новият Discovery Sport. Снимка: Land Rover

Според информацията най-напред на пазара ще се появи хибриден агрегат с възможност за зареждане от електрическата мрежа, с който ще се екипира Range Rover Sport. Системата ще бъде базирана на 2,0-литровия бензинов мотор с четири цилиндъра, който развива мощност от близо 300 к.с. Агрегатът ще бъде подпомаган от електрически двигател, разположен на предната ос, като системата е конструирана да работи с 8-степенната автоматична трансмисия на ZF. Предвиден е комплект батерии с висок капацитет, който ще бъде разположен под пода на всъдехода.

Въпросната хибридна технология ще дебютира именно на борда на Range Rover Sport, като на по-късен етап ще бъде предложена за моделите Jaguar F-Pace, XF и XJ.

Вторият хибриден мотор е предназначен за Range Rover Evoque и Land Rover Discovery Sport. Той ще съчетава 3-цилндров бензинов агрегат с електрическа турбина и малък електромотор, като ще разполага с допълнителна 48-волтова система, захранваща водната помпа, климатика и др.

Допълнителни подробности липсват, но се очаква хибридният Range Rover Sport да се появи още през следващата година, докато хибридната система за Range Rover Evoque и Land Rover Discovery Sport очакваме най-рано в края на 2018 г.

0 от 500