IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електромобилът на Porsche ще получи и по-малко братче

Компанията готви конкурент на електрическото BMW 3-Series

Електромобилът на Porsche ще получи и по-малко братче

В моделната гама на Porsche все още няма нито един електромобил, но съвсем скоро това ще се промени. Компанията готви нова спортна кола на ток, която ще се превърне във флагман на марката. Оказва се обаче, че тя съвсем няма да бъде единствената, твърди Autonews.
Електромобилът на Porsche ще получи и по-малко братче
Един от най-важните проекти на Porsche е именно Mission E, който представлява електрически седан. Той вече бе представен като концептуален модел, но предстои да влезе в серийно производство. И съответно да се превърне в един от основните конкуренти на Tesla Model S.

Според последните информации платформата, която ще бъде използвана за модела, може да търпи различни трансформации. Тя ще бъде намалена за изграждането на компактен седан, който засега е известен като Pajun E и ще трябва да се конкурира с електрическо BMW 3-Series. Моделът на баварците също все още не е излязъл на пазара, но активно се разработва в момента.

Именно заради работата върху електрически модели в Porsche са отложили за неопределено време проекта си 960, който предвижда създаването на флагманска суперкола от ново поколение. Тя трябва да получи 8-цилиндров мотор с 4 турбини, за да може да се конкурира с Ferrari 488 GTB.

Снимка: Porsche

Тагове: porsche mission e
0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    pena ( преди 7 години )
    Швабите достигнаха такива висоти, че почнаха да се конkурират с несъществуващи автомобили...
  • #5
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    И аз не харесвам WV, но легендарното Порше няма нищо общо с тази мошеническа фирма.Вижте състезателните серии,24 Лю Ман Ще дойде ден в който точно Порше ,ще оглави WV, то нали и имаше опит за преврат на фирмата но не успешен:)
  • #4
    3 rate up comment 8 rate down comment
    до долния ( преди 7 години )
    Дизайнът със сигурност е по-добър от този на Тоальота Франкенщайн, тоест Приус. Плюя си в пазвата само като си я визуализирам мислено.
  • #3
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тази грозна задница на голямото неродено братче ли е или на малкото, което е запланувано още преди дасе появи голямото?Абе тея ептен на баламурници взеха да правят феновете си. То те не, че не са, ама чак пък толкова големи не вярвах да са.
  • #2
    18 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ламборджини, Порше, Ферари! Това са суперспортни коли, доказали се години наред като такива! Бугати Вейрон пък е направо извънземен автомобил, който вече 11 години е на върха и няма кой да го измести от там. Обаче някакви си Дошльовци-бедни финансово и най-вече умствено взели да се присмиват на Порше.
  • #1
    11 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    то още батко няма че братче ще има.стига смехории