IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault със 100 000 електрически коли зад гърба си

Френската марка е европейски лидер с 27% пазарен дял

Renault със 100 000 електрически коли зад гърба си

Европейският пионер в областта на електрическите автомобили - френската Renault, реализира на пазара 100-хилядния си електромобил. Това се случва само 5 години след лансирането на първото електрическо Renault.
Renault със 100 000 електрически коли зад гърба си
Юбилейният автомобил е Renault ZOE, което компанията предаде на новия му собственик - 41-годишният норвежец Асмунд Гилебо. Той получи като бонус 5-годишен договор за презареждане от Fortim, както и 100 000 минути презареждане от Grønn kontakt, два местни енергийни доставчика.

Въпреки че съкрати гамата си от електрически автомобили, френската компания остава лидер на пазара в Европа. Renault държи 27% пазарен дял на електрически леки и лекотоварни автомобили. Реализираните през първата половина на 2016 година електрически машини на марката са 15 000 (без Twizy), което представлява ръст от 32% спрямо предходната година, се казва в съобщението от Renault.

Гамата на марката от електрически возила включва ZOE, Kangoo ZE, Twizy и RSM SM3 ZE, който представлява версия на Fluence за пазара на Южна Корея.

Тагове: renault zoe
0 от 500
  • #19
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Я да я видим тая класация:Nissan Leaf 9344Volkswagen e-Golf 3386Вагонетката яде бой 3:1 от японеца на собствен терен. Явно положението е неспасяемо.
  • #18
    4 rate up comment 2 rate down comment
    класация ( преди 7 години )
    Относно класацията - май сте пропуснали малката подвобност (наяврно изтрита и от заглавието), че Mitsubishi Outlander PHEV,Volkswagen Golf GTE,Volkswagen Passat GTE,Audi A3 e-Tron,Volvo XC90 T8 НЕ СА електрически автомобили,а PLUG-IN хибриди.
  • #17
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Учуден ( преди 7 години )
    Прав бях, че по-далече от носа си не виждате. Ел. Голф за тест драйв може и да няма в България, но България не е център на света. Аз лично бях в Дрезден и там направих тест драйва. Колата много ми хареса и наистина е много по-приятна от дизела, който карам, но пък толкова са ми възможностите. За сметка на това пък моята кола си я обичам много и съм супер доволен от както я имам. Когато я купувах и аз исках бензин, но бензиновата бройка я купиха преди мен. За това взех дизела и за сега става.
  • #16
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Да де ( преди 7 години )
    Ми щом си падаш по пичкосаните ...По името ти личи какво искаш да имаш! kkk)))
  • #15
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Хахахаха немските електрокари със звукова система да звучат, като дизели, за да не ги бъркат хората и да могат напушените дизелджии да си ги купуват, хахаха. Със звука нещата са лесни, но как ще докарат вибрациите, тресенето и черния пушек отзад? Все пак немските коли трябва да бъдат автентични и от далече хората да ги разпознават.
  • #14
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    VAGончика за Тойота пак бълнува. Абе лольо, толкова ли надълбоко ти е влязла Тойота, че все за нея пишеш. Тук става въпрос за съвсем други автомобили.Ама ти си пиши за Тойота де не ми пречиш. Само забрави да споменеш в кой шоурум си карал тестдрав на електрически Гоуф и от къде точно можем да си го купим, като преди това го видим и го пипнем, защото такова животно е по-рядко срещано и от Майбах. Трябва и звукова система да му сложат на ел.гоуфу,за да звучи,като дизел иначе никой няма да го вземе
  • #13
    10 rate up comment 9 rate down comment
    Е да де ... ( преди 7 години )
    Renault със още 100 000 пичкосани Нисана зад гърба си.
  • #12
    1 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 7 години )
    Продажби до сега за 2016таMitsubishi Outlander PHEV 9472 Renault Zoe 9454 Nissan Leaf 9344 Tesla Model S 5360 Volkswagen Golf GTE 4959 BMW i3 4292 Volvo XC90 T8 4213 Volkswagen Passat GTE 3515 Mercedes C350e 3491 Volkswagen e-Golf 3386 Audi A3 e-Tron 2905Хаха, шест модела в топ 20 от ВАГ по продажби. Нито един модел от дървената Тойота го няма. Много ги търсят в стисната Европа, пък не ги купуват било и най-евтините ***
  • #11
    8 rate up comment 4 rate down comment
    пена ( преди 7 години )
    "олф на тест драйв, който първо няма нищо общо с тази играчка на Рено" - Немски електромобили, хаха. Само дето тоя Гоуф е с доста по-малка батерия и по-смешен пробег."Немските дизеляци за много пари с големи емблеми са за троглодити с крадени лесни пари за да могат да мигат на хората по магистралите." - купуваш една Тесла и няма никой да ти мига по магистралите. А по магистралите може да се гавриш дори и с ферарите и вейрони.
  • #10
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Е айде сега немците имат БМВ и-серия, е вярно че технологията му е купена на готово от Тойота ама имат. Сега вярно оъ доста време тръбят за е-голф пък аз такова животно не съм виждал. Виждал съм в Тесла Ес Рено Зоуи, Рено Канго ЗЕ Рено Туизи, Нисан Лийф, ама таквоз нещо като митичен електрически голф или Ел. Ауди не съм виждал