IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi влиза със свой отбор във Формула-Е

Компанията планира това да се случи през сезон 2017/2018

Audi влиза със свой отбор във Формула-Е

Audi обяви, че смята да разшири сътрудничеството си отбора ABT, участващ в световните серии Формула-Е. Целта на германския производител е да натрупа още опит през предстоящия сезон, а от догодина да се включи със собствен тим в надпреварата.
Audi влиза със свой отбор във Формула-Е
Ръководството на производителя от Инголщат потвърди намеренията си да разшири използването на електрически технологии, като ще продължи да следва поставената си цел - а именно, през 2025 г. всеки четвърти сериен автомобил на Audi да бъде оборудван с електрически силов агрегат.

Сътрудничеството между Audi и ABT е от много години. През 2014 г. тимът на ABT участва в дебютния сезон на сериите Формула-Е, като ползваше подкрепа от автомобилния производител. В края на сезона двамата пилоти на отбора - Лукас Ди Граси и Даниел Абт, завършиха съответно 3-и и 11-и в крайното класиране. Година по-късно Ди Граси вече е трети в края на сезона, а Абт - седми.

Третият сезон във Формула-Е ще стартира на 9 октомври със състезание в Хонконг.

Снимка: ABT

Още по темата:
Тихата революция на болидите

 

Тагове: abt
0 от 500