IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini се прицели в дамите

Кросовърът Urus ще бъде едно различно Lamborghini, разкри Стефано Доменикали

Lamborghini се прицели в дамите

Lamborghini се прицели в дамите
Концепцията Urus, с която Lamborghini анонсира своя всъдеход. Снимка: Ройтерс

Lamborghini ще опита да привлече вниманието на дамите и семействата с новия си модел Urus, разкри новият изпълнителен директор на марката Стефано Доменикали пред Bloomberg.

Въпросният нов модел е кросовър, като ще бъде на пазара най-късно през 2018 г.

"Бикът е агресивен по природа", заяви Доменикали, визирайки модели като Aventador и Huracan. "Но може да бъде благороден и дружелюбен - точно като предстоящия Urus", допълни той.

Шефът на марката, чиято емблема изобразява именно разярен бик, определи Urus като "game changer". С новия си кросовър Lamborghini ще опита да привлече напълно нова група клиенти, като по този начин планира да увеличи над два пъти продажбите си.

През 2015 година Lamborghini е продала 3245 автомобила, като едва 5% от клиентите са били жени. Urus трябва да промени това, предлагайки широки възможности за персонализация, както и завидна практичност. Според Доменикали моделът ще представлява изключително атрактивно предложение за дамите на възраст 30-45 години, които определят себе си като "герои на собствения си живот".

Според данните на J.D. Power & Associates, над 50% от клиентите на кросовъри в световен мащаб са именно жени. Освен това сегментът на кросовърите е нараснал с внушителните 177% през последните 5 години. А това е повече от основателна причина компаниите, сред които и Lamborghini, да инвестират в този тип автомобили.

"Ние сме малка компания, но знаем как да правим изключителни коли. Известни сме със суперколите си, но Urus ще бъде нещо ново и различно", каза още Доменикали.

Цените на Lamborghini Urus ще започват от около 200 000 долара, като се планира да бъдат произвеждани по около 3500 екземпляра на година.

Тагове: lamborghini urus
0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Никакво погубване няма да има. Има поршета и поршета, но марката процъфтява. Така ще е и с Ламборгини.
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Пропов ( преди 7 години )
    Както са тръгнали скоро ще се върнат към корените си - тракторите. Ама те не са виновни, ами татко им Ваген е решил така. Ще изкарат някой лев по примера с братчедите Порше , обаче в дългосрочен план това ще се погуби марката. Пък като решат и дизел да сложат...
  • #4
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ще изчакам да пуснат баничарка и тогава ще купувам.Порше го направиха ширпотреба, а сега е наред Ламборджини. Тези от ВАГ наистина не са в ред да разсипват подобни марки. Да не говорим, че слагат на Ламбитата части от аЛуди, т. е. от Фолк с Ваген/Шкода. Ламбо с части на Шкода!? До там е докараха от лакомия и алчност. ВАГ са тумора на автоиндустрията в света. Колкото по-рано се премахне, толкова по-добре.
  • #3
    3 rate up comment 15 rate down comment
    E46 ( преди 7 години )
    БМВ-то е най-здравата кола
  • #2
    9 rate up comment 3 rate down comment
    баба ( преди 7 години )
    Дано да пуснат и пикап с дизел.
  • #1
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Дедо ( преди 7 години )
    Само да не забравите да му сложите предно и мотор 1.3 с турбо.