IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz GLC Coupe получи версия AMG

Моделът GLC 43 4Matic Coupe развива 367 к.с.

Mercedes-Benz GLC Coupe получи версия AMG

Най-новият представител на спортната линия Mercedes-AMG е кросовърът GLC Coupe. Моделът носи означението "43", като развива мощност от 367 к.с.
Mercedes-Benz GLC Coupe получи версия AMG
Новият спортен кросовър се задвижва от същия 3,0-литров би-турбо бензинов V6 двигател, който познаваме от версията GLC 43 4Matic. Моторът е съчетан с 9-степенна автоматична трансмисия 9G‑TRONIC и система за задвижване на четирите колела 4Matic, като развива 367 к.с. и 520 Нм.

Също като при останалите модели от по-умерената AMG-линия "43" системата за задвижване на четирите колела е настроена да предава по-голям въртящ момент към задните колела - в съотношение 31:69, а трансмисията разполага с режим за по-бърза смяна на предавките.

Всичко това позволява на GLC 43 4Matic Coupe да укорява от място до 100 км/час за 4,9 секунди, като максималната скорост на движение е електронно ограничена на 250 км/час. Средният разход според европейския метод за измерване е 8,4 л/100 км.

Кросовърът е снабден също така с пренастроено шаси и с въздушното адаптивно окачване AIR BODY CONTROL. Налични са още спортни спирачки с 4-бутални апарати отпред, както и кормилна система, която променя характеристиките си в зависимост от скоростта на движение.

За GLC 43 4Matic Coupe е подготвен и отличителен дизайн, демонстриращ 19- или 21-инчови джанти, уникална радиаторна решетка, изпускателна система с 4 крайни тръби и др. Спортната атмосфера в интериора е подчертана с нов волан, спортни предни седалки, карбонови елементи, черна кожа с контрастиращ шев, червени предпазни коли и др.

Публичната премиера на Mercedes-AMG GLC 43 4Matic Coupe ще се състои в края на месеца по време на автосалона в Париж. Продажбите в Европа ще започнат през декември, а на останалите пазари моделът ще бъде наличен от началото на 2017 г.

Очаква се моделът да бъде последван от дори по-спортна версия. Тя ще получи означението "63", като ще разчита на V8 мотор с над 500 к.с.

0 от 500