IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Euro NCAP тества 4 нови модела

Subaru Levorg получи най-високи оценки за безопасност

Euro NCAP тества 4 нови модела

Европейската организация Euro NCAP обяви резултатите от краш-тестовете на 4 нови модела - Kia Niro, Renault Scenic, Subaru Levorg и Toyota Hilux. Автомобилите са проверени според новите правила, които вече включват и тест на предлаганите от тях електронни системи за безопасност. При това, ако те са достъпни само като опция, се проверяват както базовите версии на моделите, така и тези с допълнително оборудване.
Euro NCAP тества 4 нови модела
Именно това се случи с Toyota Hilux и Kia Niro. Базовата версия на японския всъдеход получи само 3 звезди, като електронните системи бяха оценени с едва 25%. При модификацията с допълнително оборудване оценката е 5 звезди, като там асистентите на водача получават 63%.

При базовата Kia Niro звездите са 4, като за това вина има най-вече недостатъчната защита на пешеходците – 57%. Електронните системи за сигурност при този вариант получават 59%. Версията на модела със система за автоматично спиране обаче получава 5 звезди, като асистентите на шофьора вече имат 81%.

Другите два модела получават по 5 звезди, като по-добри са оценките на Subaru Levorg. Той получи 92% за защита на пасажерите, 83% за защита на децата в купето, 75% за защита на пешеходците и 68% за работата на електронните системи за безопасност.

При Renault Scenic възрастните са защитени на 90%, децата – на 82%, а пешеходците на 67%. Допълнителните системи за сигурност при френския миниван са заработили 68%.

Снимка: Euro NCAP

Тагове: euro ncap
0 от 500