IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Подмяна на шофьорска книжка в чужбина – вече онлайн

Таксата за това също ще се събира по електронен път

Подмяна на шофьорска книжка в чужбина – вече онлайн

Подмяна на шофьорска книжка в чужбина – вече онлайн
Снимка: Ройтерс

Българи, живеещи в чужбина, вече ще могат да подават заявления за подмяна на свидетелство за управление на МПС с ново със същата валидност по електронен път, ако то е било повредено, унищожено, изгубено или откраднато.

Това ще става чрез онлайн форма, която ще бъде на страницата на МВнР.

Условието за това е да притежават квалифициран електронен подпис, да имат вече издаден български личен документ в последните 59 месеца преди подаването на заявлението и да са им били снети необходимите биометрични данни.

Заплащането на заявените услуги също ще става по електронен път, съобщиха от правителствената пресслужба.

Това става възможно с одобрените от правителството промени в Правилника за издаване на българските лични документи и Тарифа №3 за таксите, които се събират за консулско обслужване в системата на Министерството на външните работи.

Още новини - в Dnes.bg

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    5ьо ( преди 7 години )
    Време беше и КАТ малко да започнат да се либерализират и да се отварят към света на технологиите. Само трябва да започнат да предлагат повече он-лайн услуги (примерно плащане на актове, връщане на талон по пощата и тн). Сегашната система е страшна - губиш цял ден за нещо елементарно в КАТ...
  • #2
    0 rate up comment 8 rate down comment
    Чужденеца ( преди 7 години )
    Моята книжка от 1987 година бе валидна до 1997. Не я поднових защото от края на 80те живея в чужбина. Дали могат да ми издадат нова? Ако бях я презаверявал всичко щеше да е наред, но сега сигурно ще искат изпит да се полага. Сега карам с американска книжка като се връщам и глоби не ме ловят защото не знаят как да ги напишат и откъде да ги изискат. Ама ако реша да взема БГ книжка сигурно ще искат изпит. Ами такава е работата, карам с 140 и ме пускат.
  • #1
    11 rate up comment 1 rate down comment
    чистка ( преди 7 години )
    Първо разкарайте и осъдете *** в КАТ,където се чака с часове ,ако не си си платил и след това мислете за тези,който няма да се връщат !!!