IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi ще прави трансмисии в Китай

Скоростните кутии ще са за новия седан A4 L

Audi ще прави трансмисии в Китай

Audi ще прави трансмисии в Китай
Audi обяви, че разширява дейността си в Китай, като ще си партнира с VW Automatic Transmission за производството на скоростни кутии.

В завода в северния пристанищен град Тиендзин работят над 1000 души, които специализират само в производството на трансмисии. До момента годишният капацитет на новото съоръжение е 240 000 броя годишно, като на по-късен етап той ще се увеличи.

Новата трансмисия, която ще се качи на поточната линия, ще бъде 7-степенна S tronic, която ще се използва в комбинация с 2,0-литровия бензинов двигател TFSI на A4 L.

Следващото поколение на седана ще се появи на китайския пазар по-късно тази година, като се очаква той да отделя най-малко вредни емисии в сегмента именно благодарение на новата трансмисия. Други плюсове според експерти ще са по-комфортното управление и ниския разход на гориво.

"Заводът в Тиендзин е едно от ключовите звена на VW Group, което работи съвместно с останалите марки и подобрява връзката ни. С по-ефективното използване на производствените си мощности успяхме да изпълним обещанието за изграждането на по-стабилен и отговорен бизнес", споделя д-р Йохем Хайцман, президент на VW Group в Китай.

Volkswagen Group произвежда скоростни кутии в азиатската държава от 2014, но досега те се използваха само в автомобили, базирани на платформата MQB, които не пасваха на разположението на двигателите при A4.

Тагове: mqb vw group audi a4 l
0 от 500