IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американският конкурент на Tesla ще предложи 2 напълно нови модела

До 2019 г. Detroit Electric ще пусне на пазара седан, както и кросовър

Американският конкурент на Tesla ще предложи 2 напълно нови модела

Възродената преди няколко години компания Detroit Electric официално потвърди плановете си разширяване на моделна си гама. Конкурентът на Tesla Motors вече представи първия си автомобил – роудстъра SP:01, който ще бъде последван от нов седан, както и от кросовър.
Американският конкурент на Tesla ще предложи 2 напълно нови модела
Пред норвежкото издание rb.no изпълнителният директор на Detroit Electric Албърт Лам обяви, че седанът ще се появи през 2019 г., а почти веднага след него ще излезе и кросовър. За разлика от SP:01, който е изграден на шасито на Lotus Elise/Exige, двата автомобила ще бъдат направени от нулата, като ще получат нова платформа и нови силови агрегати.

Самият Лам, който по-рано бе сред топ-мениджърите на Apple и Lotus, помоли журналистите да не правят сравнения между Detroit Electric и Tesla Motors. Въпреки това приликите между двете компании веднага се набиват на очи. Огромната разлика, че е през 2019 г.  фирмата на Илон Мъск вече ще предлага цели 4 модела, като към сегашните Model S и Model X ще се присъединят Model 3 и Model Y, докато Detrot Electric тепърва ще стъпва на пазара.

Най-вероятно по тази причина компанията премести основна част от дейността си в Хаутен (Хол), като идеята е марката да бъде по-близо до европейския пазар. Освен това Detroit Electric има и офис в Хонконг, а премиерата на нейния първи модел – SP:01, се състоя в Китай. В момента ръководството на марката води преговори с дилъри в Норвегия, където около 1/5 от автомобилите са именно с електрическо задвижване.

Първият модел на Detroit Electric – двуместното купе със задно предаване е изградено на алуминиево шаси и има карбонова каросерия. То се предлага в два варианта - Pure и Performance. Първият разчита на електромотор с 204 к.с., който ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,6 секунди и развива 170 км/ч.

Втората версия е с агрегат с 286 к.с., като при нея ускорението до 100 км/ч от място отнема 3,9 секунди, а максималната скорост е 250 км/ч. Само с едно зареждане роудстърът изминава до 288 км.

Снимка: Detroit Electric

Тагове: detroit electric
0 от 500