IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

The Iron Knight успя - подобри два рекорда

Камионът на Volvo доказа, че е най-бързият на света (Видео)

The Iron Knight успя - подобри два рекорда

The Iron Knight успя- подобри два рекорда
Специално направеният камион на Volvo Trucks - The Iron Knight, счупи два рекорда за скорост при камионите. Машината разполага с 2400 к.с. и 6000 Нм, изцедени от модифициран двигател D13 с интеркулер с водно охлаждане и четири турбокомпресора.

Бруталната машина успя да измине 1000 метра при стартиране от спряло положение за 21,29 секунди, постигайки средна скорост от 169 км/ч. Освен рекордът за 1 км., "Железният рицар" подобри и този за разстояние от 500 метра. Във втората дисциплина камионът успя да достигне средна скорост от 131,29 км/час, преодолявайки разстоянието за 13,71 секунди.

По време на опитите на затворена тестова писта в северна Швеция, The Iron Knight бе управляван от Бойе Овебринк, който има над 30-годишен опит в състезанията с леки и товарни автомобили. Освен дългия състезателен опит зад гърба си, Овебринк е чупил пет рекорда за скорост, а през 1994 г. става европейски шампион в състезанията с камиони.

"The Iron Knight може да бъде описан с една единствена дума - съвършенство. Той е с красива външност, а когато натиснете здраво газта, усещате мощност без аналог. Това е третият товарен автомобил-рекордьор, който шофирам, и не мога да си представя по-добър наследник на Wild Viking и Mean Green - предишните рекордьори", сподели пилотът.

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Европейската комисия наложи рекордна глоба от 2,93 млрд. евро на водещи производители на камиони заради 14-годишно участие в картел.Германските MAN, който е под шапката на Volkswagen, и Daimler, шведско-френският Volvo/Renault, холандският DAF и италианският Iveco са нарушили правилата за конглокенцията в ЕС, отбелязва в комисията в комюнике."Не е приемливо MAN, Volvo/Renault, Daimler, Iveco и DAF, на които заедно се падат около 90% от средните и тежкотоварните камиони, произвеждани в Европа
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    GSX-R ( преди 7 години )
    Момчета то се вижда на клипа че успява да развие над 275км/ч, а другата скорост е средна за 1км разтояние.
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    То пише,че тази скорост е средна,не крайна на 1 километър.Крайната скорост ще е над 200 км/ч.
  • #1
    0 rate up comment 9 rate down comment
    Torero ( преди 7 години )
    Абе я се осъзнайте малко и поне мислете като превеждате статия с тая скорос е невъзможно да се постигнат тия времена ... ако говорим за мили в час е друго.