IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

McLaren P1 LM ще гони нов рекорд на "Нюрбургринг"

Опитът за рекорд е част от тестовете на серийната версия P1 GTR

McLaren P1 LM ще гони нов рекорд на

McLaren P1 LM може да гони нов рекорд на
McLaren P1 LM може да се окаже следващият претендент за постигане на нов рекорд за обиколка на Северната дъга, като опитът ще е част от тестовете на серийната версия P1 GTR, съобщава Autocar.

За развитието на проекта ще отговаря не друг, а тунинг и моторспорт компанията Lanzante, която през 1995 г. спечели "24 часа на Льо Ман" с F1 GTR. Става ясно още, че от Lanzante са избрали Северната дъга не за друго, а за тестове на окачването на суперавтомобила с 1000 к.с.

Въпреки че рекордът за обиколка не е сред главните цели в програмата, е много вероятно екипът да се пробва да го подобри, споделя Пол Ланзанте, шеф на Lanzante Racing.

При последните тестове на P1 на "Нюрбургринг", от McLaren не обявиха точното време на тяхната обиколка, като се задоволиха с информацията, че постижението е под 7 минути. Те обаче не бяха достатъчни, за да счупят рекорда от 6 минути и 57 секунди, поставен от 918 Spyder.

McLaren и Lanzante обявиха създаването на пет бройки P1 LM, които ще представляват преработени P1 GTR. Като заключение, двете британски компании съобщиха, че промените в сравнение с пистовата версия ще са малки.

Тагове: mclaren p1 lm p1 gtr lanzante
0 от 500