IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как да изберем газова уредба за колата си

Експертите препоръчват български, италиански или полски системи. Отричат турските и китайските аналози

Как да изберем газова уредба за колата си

Как да изберем газова уредба за колата си
Илюстративна снимка: Ройтерс

За да си спестите главоболия и проблеми, не се спирайте на газови автомобилни инжекциони с цена под 800 лева, препоръчват от българската фирма Reagas, която неотдавна анонсира своя газова система и за дизелови автомобили.

Всяко предложение под тази цена означава, че компонентите, от които е изградена газовата уредба са с ниско качество, категорични са експертите. И поясняват, че евтините системи често дефектират, не са издръжливи, автомобилът не върви гладко и му светват предупредителни лампи, като освен това разходът за гориво се увеличава значително.

Обикновено газовата уредба спестява около 50% от разходите за гориво, благодарение на разликата в цените на горивата. С нискокачествените инжекциони обаче
разходите ни за гориво и за поддръжка могат да бъдат дори по-високи от тези за бензин, категорични са от фирмата.

Експертите препоръчват да имаме предвид следните съвети при покупка на газова уредба:

Изберете инжектори, редуктори и електроника, които са създадени от български, италиански или полски фирми. Те с годините са доказали своето високо качество.

Когато се спрете на уредба, първо проучете какви са отзивите за нея в автомобилните форуми в интернет. Това ще помогне да си изградите по-добра представа за системата, още преди да сте я закупили.

Използвайте услугите на лицензирани сервизи с разрешително за монтаж на газови уредби. Така вероятността да ви предложат уредба менте е по-малка, а и ще сте спокойни, че монтажът е извършен правилно и е на ниво.

Ако имате опит с подобна система, споделете го в коментарите долу

Още по темата:
Ferrari на газ, що пък не?!
Дизел на газ?!
Газови уредби за дизелови двигатели - вече и в България

Тагове: lpg
0 от 500
  • #23
    21 rate up comment 0 rate down comment
    traun ( преди 7 години )
    Вече три години съм с италианска газова инжекция.Нямам проблеми.Не ми е обръщала на бензин никога.Изплатила ми се е.Я проверете примерно в Нова Зеландия правителствената политика относно автомобили на газ!!!Ако решиш да сложиш газ-Държавата ти я плаща!!!И получаваш данъчни преференции!!!
  • #22
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Някакви мнения за предлаганите на бг пазара коли втора употреба ( от корея) с бензинови двигатели, работещи само на газ-течна фаза?
  • #21
    26 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Бягайте далече от турски, китайски, тайвански и др. подобни газови уредби! Уверете се, че няма да ви излъжат и да ви сложат нещо подобно. Цена-качество са най-добри българските. Италианските са по-скъпи, но и те си заслужават парите. Ако не жалите пари холандските са най-доброто, което може да си позволите. Особено на втечнен газ са върха. Не само по-икономична ще си стане колата, но и по-бърза и мощна. Много обаче зависи от поставянето и настройките. Направят ли се както трябва всичко ще е 6.
  • #20
    24 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Газовата уредба е по-добрата алтернатива на дизела. Ако сте решили да карате печка е по-добре да си вземете бензинка и АГУ. На запад много се кара на газ и там като си сложиш газова ти намаляват и данъците и те вписват в по-екологичен клас автомобили. При кадърно сложена газова проблем не може да имате. Подобрява се работата на двигателя и живота му. Има изписано много по въпроса и да не повтаряме стари истини. 20 г. вече карам само на газ и никога не съм имал проблеми. ГИ е истината да знаете!
  • #19
    25 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Как да изберем газова уредба за колата сиМного лесно - не избирайте газова уредба за колата си!
  • #18
    20 rate up comment 1 rate down comment
    Помагайте ( преди 7 години )
    Да бе, то и на мен вчера ми мина тая идея през главата.Викам си - Ще взема да я сваля тая газова, да я продам и с парите да си сипвам известно време бензин и ще се не видят и щуротиите.Утре съм на проверка за теч на климатика.Стискайте палци :-)
  • #17
    23 rate up comment 12 rate down comment
    Striker ( преди 7 години )
    А най-добрият избор за газова уредба е да помислите малко и ако автомобилът не е с фабрична такава - излезте от магазина, и забравете изобщо за тая простотия!:)))
  • #16
    21 rate up comment 1 rate down comment
    Помагайте ( преди 7 години )
    Да, така ще направя.Мерси!
  • #15
    22 rate up comment 0 rate down comment
    до Помагай ( преди 7 години )
    Пробвай с фреона..засега не мога да се сетя за друго.
  • #14
    21 rate up comment 0 rate down comment
    Помагайте ( преди 7 години )
    Значи ако е фреон може да е случайност, че се е случило когато мотора е работил на газ.