IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia се отказва от дизеловите хибриди

Компанията ще се съсредоточи върху комбинацията от бензинов двигател и електромотор

Kia се отказва от дизеловите хибриди

Последствията от скандала с манипулираните двигатели на концерна Volkswagen, станал известен като „Дизелгейт”, кара все повече производители да се насочат към нови технологии. Един от тях е Kia, където смятат да закрият проекта си по създаване на хибридни системи с участието на дизелов мотор.
Kia се отказва от дизеловите хибриди
Изданието Autocar цитира шефа на департамента за разработване на високоефективни автомобили на Hyundai Motor Group – Алфред Бирман, според когото работата върху хибридни силови агрегати продължава, но в компанията са притеснени от все по-жестоките изисквания за екологичността на двигателите.

„Наличието на дизелов мотор в хибридния агрегат значително увеличава цената на технологията. Като добавим все по-сериозните изисквания за екология, сме длъжни да преосмислим подобни разработки. Във всички случаи постигнато до момента няма да бъде изхвърлено, а ще се използва, но при хибридните с бензинови мотори”, обясни Бирман.
Kia се отказва от дизеловите хибриди
За първи път Kia използва дизелов хибрид при концепта Kia Optima T-Hybrid, показан на автосалона в Париж през 2014 г. Силовият агрегат се състоеше от 1,7-литров дизел CRDi и електромотор. При представянето на прототипа от компанията обявиха, че неговото използване ще намали разхода на гориво и нивата на вредни емисии с 15-20%.

Снимки: Kia
 

0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Даже и незнаех, че тези са изпаднали толкова ниско да се мъчат да направят невъзможното -дизелов хибрид.По-скоро не е невъзможно, а е крайно неефективно с много последстващи проблеми. Пак добре, че са се усетили навреме и не са продължили да е развиват тази кауза пердута, както някои, които развиваха до последно помпа-дюзата и лъжеха света, че по-добро от нея няма.
  • #1
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Владо ( преди 7 години )
    Ако имаше смисъл въпросната комбинация, отдавна да се е наложила на пазара.Но не е.Напротив - доказаната комбинация е бензин и електромотори.Освен Киа и Пежо не съм чул някой да се е пробва да прави дизелов хибрид.И двете марки не успяха да се преборят на пазара с тази концепция.