IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Сервизна акция за CVT кутията на Mitsubishi

Проблемът се изразява в по-бавна реакция на трансмисията

Сервизна акция за CVT кутията на Mitsubishi

Сервизна акция за CVT кутията на Mitsubishi
Поредната сервизна акция, обявена от Управлението по безопасност на движението на САЩ (NHTSA), засяга моделите на Mitsubishi с трансмисия CVT.

Към момента привикването в сервизите на компанията засяга единствено реализираните в САЩ автомобили. Това са около 80 000 коли от моделите Outlander Sport (ASX в Европа), Outlander и Lancer. Всички те са произведени между 2014 и 2015 г.

Вариаторните трансмисии (CVT) не се славят с най-бързата реакция на света, но при изброените модели на японската марка е забелязано съществено забавяне между подаването на газ и реалното ускорение на автомобила, става ясно от съобщението на NHTSA.

Сервизирането на засегнатите коли ще представлява най-обикновена актуализация на софтуера на трансмисията. Това ще бъде изцяло за сметка на Mitsubishi, като поправката ще отнема не повече от час работа. 

0 от 500
  • #5
    12 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    кога правиха сервизни акции на ZF и смотани DSG-та мълчахте като риби а са сте много отворени
  • #4
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    тука некви ненормалници се упражнявали на тема CVT?!?!? който не е карал с такава кутия по-добре да не се излага щото просто е супер!!! Не знам долния кукундрел за какви предавки говори като мойта си има "L" предавка дето е като лаунч контрол и държи на място 5000 оборота. като и барнеш газта оставя гумите по асфалта!!!!
  • #3
    10 rate up comment 7 rate down comment
    drianov ( преди 7 години )
    "съществено забавяне между подаването на газ и реалното ускорение"Добро утро!Тръгването от място при CVT кутиите е като да включиш 1-ва предавка, да пуснеш съединителя и чак тогава да вземеш да даваш газ, което прави рязкото тръгване невъзможно. Това в интензивен градски трафик с кръгови и светофари е дори опасно!Между другото няма такава идиотщина да ти падат оборотите, а всъщност да ускоряваш.
  • #2
    8 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Традиционно японско качество!
  • #1
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    *** на н-та степен