IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Продава се най-старото Ferrari в Англия

Моделът от 1949 г. е 11-ата произведена кола на марката

Продава се най-старото Ferrari в Англия

Най-старото Ferrari на територията на Великобритания е изложено за продажба. Това е модел от 1949 г., чието пълно название е Ferrari 166 Inter Coupe Stabilimenti Farina.
Продава се най-старото Ferrari в Англия
Автомобилът е 11-ият произведен във фабриката на компанията в Италия, но шасито му е с №21. Несъответствието се обяснява с факта, че по това време Ferrari е поставяла на шаситата на своите коли единствено нечетни номера. Това е и 4-ият от общо 10 автомобила на марката, които са получили каросерия Stabilimenti Farina.

Първоначално машината е принадлежала на Международната агенция за търговия с автомобили и резервни части A.I.C.A.R. S.r.l., като сменя собственикът си още през 1949 г. Тя е купена от жител на Милано, който през 1962 г. я продава на американец от Хюстън. На свой ред след 3 години той я продава в Оклахома, където колата изкарва само няколко месеца, преди да се върне в Европа и да стане собственост на жител на английския град Аскът.
Продава се най-старото Ferrari в Англия
След почти 30 години – през 1991 г., автомобилът е изложен на аукциона RM Sotheby’s в Монако, където се предлага за 120 000 долара, но никой не го купува. Все пак 5 години след това той е продаден за 85 000 долара в Лондон, като в следващите няколко години сменя 3 собственици.
Продава се най-старото Ferrari в Англия
В момента уникалното Ferrari е притежание на компанията Talacrest, която търгува с класически модели на марката. Именно тя го излага и за продажба.

Снимки: Talacrest

0 от 500