IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche пуска орязани Cayman и Boxster

Новите версии с по-ниски мощност и цена ще се предлагат в Китай

Porsche пуска орязани Cayman и Boxster

Германската марка Porsche ще навлезе в сегмента по-достъпните спортни автомобили, пускайки "орязани версии" на входящите си модели 718 Boxster и 718 Cayman, предава Automotive News Europe.
Porsche пуска орязани Cayman и Boxster
Новите модификации ще се отличават с по-ниска цена и по-ниска мощност, като ще се предлагат единствено на пазара в Китай. Това съвсем не е случайно, все пак именно Китай е най-големият пазар за марката, като Porsche се стреми да привлече нови клиенти.

С новите достъпни версии германската компания се надява да увеличили продажбите на 718 Boxster и 718 Cayman в страната до 4500 бройки годишно. В момента двата модела генерират около 2500 реализации.

Най-продаван в китайската гамата на Porsche е моделът Cayenne. Големият спортен всъдеход е 16 пъти по-търсен от култовия за марката модел 911, става ясно от информацията. 

Не е известно колко по-достъпни ще са новите версии на 718 Boxster и 718 Cayman. Съобщава е обаче, че те ще се екипират с 2,0-литров двигател с мощност 250 к.с. Най-слабите до момента версии на двата модела разполагат със същия двигател, но генериращ мощност от 300 к.с.

Най-евтиният Cayman (300 к.с.) стартира от близо 52 000 евро в Европа.

0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    САмо едно ще ви кажа, че във ВАГ концерна, контолният пакет акции се държи от Порше!И това е факт, а от там следва, че те имат и най-голяма тежест при взимането на решенията в концерна.
  • #4
    2 rate up comment 1 rate down comment
    VW ( преди 7 години )
    Не им обяснявай ZAZ. Те само едно си знаят. Вечер вият срещу луната, как слънцето светело по-силно. *** човечец от Порше не разбира.
  • #3
    4 rate up comment 2 rate down comment
    ZAZ ( преди 7 години )
    Ами явно това е правилната тактика на концерна. Който плаща той поръчва музиката. Ако на пазара ще върви порше с двигател на голф 1,6 ще го направят. Всичко е бизнес - няма място за чуства и емоции. ФВ спаси някои от тези марки от абсолютен фалит, отдавна щяха да бъдат забравени....
  • #2
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Striker ( преди 7 години )
    Втръсна ми да го казвам, но ВАГ-ин до каквото се докопа го *** тотално и всичко става Гоуф, Гоуем Гоуф и т.н. Съсипаха всички марки, като се започне от Порше, Бентли, Ламбо...нямам думи.
  • #1
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Отдавна го повтарям и пак ще го кажа, че ВАГ превръщат всичко в ширпотреба. Все едно отиваш в луксозен ресторант и единственото в менюто е кетчуп и вурстове. Това е ВАГ. Порше бяха икона в автомобилостроенето а сега са ширпотреба. Същото го правят и с Ламборджини и др. марки. Обезличаване от всякъде на Порше за съжаление.