IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari готви първия си хибрид с V8

Очаква се това да бъде модификация на купето 488 GTB

Ferrari готви първия си хибрид с V8

От известно време се твърди, че във Ferrari активно работят по нова модификация на купето 488 GTB. Тези твърдения бяха потвърдени донякъде от фен на марката, който успя да заснеме тестови прототип в близост до базата на италианския производител в Маранело.
Ferrari готви първия си хибрид с V8
На снимките, публикувани в youtube от потребител с прозвището Марчетино, който всъщност е автомобилен журналист, се вижда преработено 458 Italia, което се отличава от оригинала по големите въздухозаборници и по предната си част.

Първоначално авторът на фотографиите е решил, че това е тестово муле за новия модел Dino, но по думите му автомобилът е бил оборудван с V8 двигател, а не с V6, затова тази версия отпада. Един от инженерите на Ferrari, съпътствали автомобила, обаче е споменал KERS (система за рекуперация на кинетичната енергия), което означава, че машината е оборудвана с хибриден агрегат.

Наличието на система KERS, както и на лист с надпис F142M M3 в купето на прототипа (F142M е вътрешнозаводският индекс именно на купето 488 GTB) донякъде изясняват ситуацията. Явно реконструкциите по колата са не само за увеличение на мощността на двигателя с вътрешно горене, но и за добавянето на електромотор и на батерии.

За пускането на подобен автомобил още преди година намекна и босът на Fiat-Chrysler Серджи Маркионе. Ако той наистина се появи в производство, това ще бъде първото хибридно Ferrari c V8 двигател. Суперхибридът LaFerrari e оборудван с V12 мотор.

Стандартното 488 разчита на 3,9-литров V8 с 670 к.с. и 760 Нм, като се предлага като купе и спайдър (открита версия). Очакванията са новата модификация да се казва 488 Speciale или 488 Scuderia.

Снимка: Marchetinno

Тагове: ferrari 488 gtb
0 от 500