IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германци снижават окачването на Audi S8 plus със смартфон

Разработката е на компанията KW и е достъпна за всички версии на модела

Германци снижават окачването на Audi S8 plus със смартфон

Германската компания KW разработи нова система за управление на адаптивното пневматично окачване на спортния седан Audi S8 plus. Тя позволява с помощта на смартфон да се намалява пътния просвет (клирънса) на автомобила.
Германци снижават окачването на Audi A8 със смартфон
Електронният модул, създаден от KW, се включва към компютъра, който управлява електронните системи на седана. Свързването става чрез специална букса и се контролира с помощта на приложение на смартфона. Клирънсът на Audi S8 plus може да бъде снижен до 30 мм, като може да се контролира с точност до милиметър.

От компанията-производител съобщиха, че поставянето на модула отнема едва няколко минути. Той може да бъде монтиран по всяко време, което е много удобно и за собствениците на автомобили, взети на лизинг. Новата система е достъпна не само за Audi S8 plus, но и за останалите модификации на A8, разполагащи с пневматично окачване. Цената на оборудването засега не се съобщава.

Самото Audi S8 plus е оборудвано с 4,0-литров бензинов би-турбо V8 двигател с 605 к.с. и 8-степенна автоматична скоростна кутия. Ускорението от 0 до 100 кч/ч отнема 3,8 секунди, а максималната скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч. С допълнителния пакет Dynamic Package автомобилът може да развие до 305 кч/ч.

Снимки: Audi
 

Тагове: audi s8 kw
0 от 500
  • #2
    7 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Това е само ако нямат каиши някви наблизо. Иначе с тях го "превръзват" за по-спортен вид и да не изпадне някой чарк от силното въртене на подиума в шоурума.
  • #1
    14 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Това го знаем. Подлагат смартфон под пружините и повдигат колата. После го махат и става ниска. Пфууу, смешници!