IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari също преминава на модулна платформа

На новото шаси ще дебютира следващото LaFerrari

Ferrari също преминава на модулна платформа

Ferrari и нейният дългогодишен партньор Altair ProductDesign започнаха разработка на нова модулна платформа, чието създаване трябва да намали съществено разходите по производство на нови модели на марката. Това съобщава Motor Authority, като се позовава на свои източници.
Ferrari също преминава на модулна платформа
Архитектурата носи името Next Generation, като на нея ще дебютира следващото поколение на суперхибрида LaFerrari. В сравнение със сегашната конструкция на модела новата платформа ще бъде с около 15% по-лека, като вместо карбон за нейната направа ще бъде използван алуминий. Този материал ще улесни работата на производителя.

В същото време обаче нивото на защита при катастрофа, качеството на самата конструкция, изолацията от шумове и вибрации, както и други важни параметри ще бъде подобрено с 20%. Благодарение на оптималното разпределение на материалите архитектурата трябва да осигури идеално, по думите на инженер на Ferrari, съотношение между тегло и представяне.

Както отбелязва изданието, на новата платформа ще може да се построят практически почти всички модели на марката от суперколи със средно разположение на двигателя до модели с поставен отпред мотор. Шасито ще се използва както за автомобили със задно предаване и със система за задвижване на четирите колела, така и с хибридни агрегати.

Компания Altair, която ще помага на Ferrari, е създадена през 1985 г. Фирмата се е специализирала в проектирането и промишления дизайн, като освен с автомобилни производители тя си сътрудничи и с компании, разработващи самолети.

Снимка: Ferrari

Тагове: laferrari
0 от 500