IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche прати необичаен поздрав на Honda

Японците изследвали 911 GT3, за да настроят своята Acura NSX

Porsche прати необичаен поздрав на Honda

Инженери на компанията Acura, които са участвали в създаването на суперколата NSX, са купили пистовия спортен автомобил Porsche 911 GT3, за да могат да го използват за сравнение между двата автомобила. Това позволи на германските им колеги да си направят малка шега, съобщава Automotive News.
Porsche прати необичайно съобщение на Honda
Сътрудниците на Acura купили немската кола от дилърски център на Porsche преди 2 години, но малко след това се наложила смяна на двигателя на всички 911 GT3. Както останалите автомобили от модела, така и този на японския екип бил върнат в сервиза.

Там германските инженери установили кой е новият собственик на колата и след като заменили двигателя, оставали бележка под предния капак, на която пишело „Porsche пожелава успех на Honda. Ще се видим от другата страна”. Как са разбрали немците на кой е машината, не е ясно. Най-вероятно от данните, които се съхраняват в електронните системи на автомобила.
Porsche прати необичайно съобщение на Honda
Шефът на проекта NSX Ник Робинсън, който разкри историята, допълни, че по време на разработката на суперколата от Acura са купили и McLaren MP4-12C, който също са изследвали. Когато колата била пратена в сервиз на британската марка, сътрудниците на McLaren изобщо не са разбрали за какво става дума.

„Единственото, което поискаха да разберат, е на коя писта сме успели да развием скорост от 330 км/ч”, разказа Ник Робинсън.

Снимки: Porsche, Honda

Тагове: porsche 911 gt3 acura nsx
0 от 500
  • #64
    20 rate up comment 11 rate down comment
    Mercedes - Benz ( преди 7 години )
    Няма да забравя преди 2 год. как бяха сбарали жълтите да вкарват няколко S-class от новите в халета на Лексус, интересно какво ли са правили там? Сигурно пак са "СРАВНЯВАЛИ"!
  • #63
    15 rate up comment 12 rate down comment
    Mercedes - Benz ( преди 7 години )
    Значи вече на "копирали и откраднали" му викат "сравнение и изследване", смешни жълтури. Добри са само в подобряването иначе като дойде момента да измислят нещо ново се ослушват и гледат настрани!
  • #62
    12 rate up comment 13 rate down comment
    жълт ориз ( преди 7 години )
    Егати леваците! Крият се като мишки и рупат наготово!
  • #61
    20 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Четохте ли статията: Фернандо Алонсо се изуми от HONDA NSX.
  • #60
    16 rate up comment 21 rate down comment
    жалки жълтури ( преди 7 години )
    Не е тайна, че цялата автомобилна индустрия на жълтурите се крепи на копи пейста и кражби на технологии! Учудва ме факта, че след толкова години япнците не се научиха да правят двигатели без да крадат наготово от други марки, но поне се крият! А сега пък китайците изобщо не се крият, а копират не само двигателя, ами външния вид!
  • #59
    8 rate up comment 16 rate down comment
    Артър кверталния ( преди 7 години )
    Човече за Форд Орион не си ли чувал? Или за Форд Ескорт, Мондео световни здрави и качествени автомобили, много по-добри от Голфчето.Направени са несъвършени с цел икономия( спестили са дребни части ) и колата е нестабилна над 130 км/ч. При Опел Астра 2 полицейските на GM рейката е консуматив за 2000 лв. пак се усеща над въпросната скорост. Сервото отказва и волана става като на ЗИЛ.Това е от икономии при производството направени нарочно.Клиентите за тези коли рядко вдигат скорост над посочената.
  • #58
    20 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Главоболие предизвиква мисълта че си дал торба пари за тази *** , а изглежда точно на азиатска кофичка за ориз
  • #57
    18 rate up comment 17 rate down comment
    ;) ;) ;) ( преди 7 години )
    Хахаха...Направо са ги убили ! Голям бъзик са си направили с япончетата. Предстаням си ги как са се пулили като са им върнали поршето и са прочели бележката ;)
  • #56
    19 rate up comment 17 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    На евтина китайска пластмаса и асфалт миришат само германокитайските премиуми.Доволните собственици ги съдиха заради острата миризма придизвикваща главоболие.
  • #55
    19 rate up comment 18 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    Стана въпрос и за GT-R.Защо никой не копирал него.Много просто - никой не може да го копира.В историята на серийното производство никога не е достигана такава точност на изработка на детайлите.Някой ако е учил за допуски и сглобки ще разбере за какво говоря.