IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Yaris за рали - звук и картина

Новата Toyota Yaris WRC се подготвя от легендата Томи Макинен (Видео)

Yaris за рали - звук и картина

Toyota е на финалния етап от подготовката на своя нов рали автомобил. Той е базиран на хечбека Yaris, като се настройва от рали легендата Томи Макинен.
Yaris за рали - звук и картина
От разпространеното официално видео се вижда, че развитието на колата се наблюдава лично от Акио Тойода, главен изпълнителен директор на Toyota, състезател и заклет фен на автомобилите.

Конструираната от Toyota Gazoo Racing WRC машина ще се появи на трасетата на Световния рали шампионат през 2017 година, като ще бъде управлявана от Томи Макинен, Юхо Ханинен и Ярко Никара.

Подготовката на Toyota Yaris WRC протича на няколко етапа, като се води от два самостоятелни екипа. До момента машината е преминала над 5000 километра тестове във Финландия, Португалия и Испания. В скандинавката държава е изпитвана издържливостта на мотора и трансмисията, докато в Португалия и Испания е заложено на тестове на окачването.

В разпространената информация липсват данни за техническите характеристики на колата. По-рано обаче бе обявено, че Yaris WRC използва 1,6-литров турбо мотор, развиващ 300 к.с. и 420 Нм въртящ момент. Той работи в комбинация с 6-степенна секвенциална скоростна кутия, произведена от компанията ZF.
Yaris за рали - звук и картина
Припомняме, че Toyota има богата история във WRC. Компанията участва в световния шампионат през периода 1973-1999 г., като пропуска само два сезона - 1996 и 1997 г. Тимът печели общо 43 победи, 3 световни титли при отборите и 4 при пилотите. Две от тях са за Каплос Сайнц (Исп), а по една печелят Дидие Ориол (Фр) и Юха Канкунен (Фин).

Тагове: toyota yaris wrc
0 от 500