IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Производител от Формула 1 ще прави сериен автомобил

Dallara пуска конкурента на KTM X-Bow с 400 к.с.

Производител от Формула 1 ще прави сериен автомобил

Компанията Dallara, известна със своите конструкторски разработки от различни пистови шампионати, в това число и Формула 1, ще предложи екстремен роудстър за ползване по обществените пътища. Машината ще трябва да се конкурира с KTM X-Bow, съобщава Autocar.
Производител от Формула 1 ще прави граждански автомобил
Пред изданието собственикът на компанията - Джанпаоло Далара (на снимката), разкрива своите планове за бъдещето, като уточнява, че с направата на новия автомобил смята да си направи подарък за своята 80-годишина. В създаването на машината ще бъде използван целия опит на Dallara, в това число и някои от технологии на споменатия вече KTM X-Bow (фирмата Dallara участва и в неговата разработка).

Италианската фирма има намерение да направи един необичаен автомобил, като той няма да има врати. Каква обаче ще бъде конструкцията му, засега Далара запазва в тайна. Най-вероятно водачът ще се качва в машината отгоре, както постъпват пилотите във Формула 1.

Според информацията моделът ще поучи двигател на Ford от семейството EcoBoost. Той е същият, който се подставя на Mustang, като ще има работен обем от 2,3 литра и ще развива 400 к.с. При тегло на машината от 800 кг., се очаква динамиката да бъде впечатляваща.

Предвижда се годишно да се произвеждат около 120 бройки от машината, като те ще бъдат на цена от около 70 000 евро. Моделът ще дебютира пред публика до края на годината.

Снимка: Autoevolution

Тагове: ktm x-bow dallara
0 от 500