IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar тества малък кросовър

Конкурентът на BMW X1 и Mercedes GLA ще излезе през 2018 г.

Jaguar тества малък кросовър

Jaguar тества компактен кросовър, който ще се разположи под F-Pace в моделната гама на британския производител. Все още не е известно как ще се казва новия SUV на марката, но изданието Motor1 успя да заснеме прототип по време на изпитания и разкри подробности за машината.
Jaguar тества по-малък кросовър
В Jaguar смятат да постъпят консервативно и да приспособят фирмения стил на марката към автомобил с по-малки размери. Очаква се новият кросовър да бъде с напречно разположен двигател – нещо, което инженерите на марката вече пробваха със седана X-Type, който използва платформата на Ford Mondeo.

Това означава, че бъдещият SUV няма да използва шасито iQ (A1), което е в основата на последните модели на марката XE и F-Pace, както и на XF, а ще разчита на старата платформа, използвана за Range Rover Evoque и Land Rover Discovery Sport. В компанията предвиждат тя да се използва до 2020 г., така че новият кросовър трябва да бъде готов преди това.

Най-вероятно моделът ще дебютира през 2018 г. В базовите си версии той ще бъде с предно предаване, а по-мощните модификации ще получат система за задвижване на четирите колела. Гамата двигатели ще се състои предимно от 4-цилиндрови мотори, като се предвижда и хибриден вариант, в чиято основа ще бъде дизелов двигател.
Jaguar тества по-малък кросовър
Компактният SUV трябва да донесе сериозни приходи на Jaguar, тъй като той ще се намести в един от най-бързо развиващите се сегменти на пазара. Като потенциални конкуренти на модела се сочат Mercedes-Benz GLA и BMW X1, които през 2015 г. записаха продажби в Европа съответно от 63 425 и 42 107 бройки.

Снимки: Motor1

Тагове: jaguar f-pace
0 от 500