IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW търси партньор за направата на сериен пикап

Баварците ще обединят сили с Land Rover или с Fiat-Chrysler

BMW търси партньор за направата на сериен пикап

BMW ще последна примера на съперника си Mercedes-Benz, който съвсем скоро ще представи първия пикап в историята си. За целта баварците търсят партньор, който да им окаже помощ при разработката на подобен автомобил, съобщава Autocar.
BMW търси партньор за направата на сериен пикап
На автосалона в Париж през октомври трябва да дебютира пикапът на Mercedes-Benz, създаден на базата на Nissan NP300 Navara. Именно това накара шефовете на BMW да дадат „зелена светлина” на подобен проект. Всъщност той стартира още през 2011 г., когато компанията показа експериментален товарен автомобил, създаден на базата на M3.

Маркетолозите на баварците са на мнение, че един пикап на марката би се възприел доста добре на пазарите в САЩ и Австралия. За разлика от Mercedes-Benz обаче, в BMW нямат опит в разработката и производството на товарни машини и затова ще се търси помощ отвън. Кандидат №1 изглежда Toyota, тъй като тя разработва спортен автомобил съвместно с германския производител.

Според информациите обаче подобен проект е трудно осъществим, тъй като пикапите на Toyota имат доста груб външен вид, който не съответства на имиджа на баварската марка. Дори Lexus в момента не предлага пикапи на Toyota под своя бранд, въпреки че като работни качества те са едни от най-добрите на пазара.
BMW търси партньор за направата на сериен пикап
Затова и в Autocar са на мнение, че BMW най-вероятно ще обедини сили с компанията Jaguar Land Rover, на която ще доставя V8 двигатели. Не е изключено и партньорство. Не е изключено също така сътрудничество и с Fiat Chrysler Automobiles, която с удоволствие би отмъстила на концерна Daimler, като помогне на неговия голям конкурент.

Снимки: BMW

0 от 500