IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen ще предложи Passat с 3,6-литров V6

Модификацията е предназначена най-вече за пазара в САЩ

Volkswagen ще предложи Passat с 3,6-литров V6

Американското подразделение на Volkswagen предложи нова „гореща” версия на седана Passat. Нейната цел е да засили интереса към модела на местния пазар, където се отчита известен спад на продажбите.
Volkswagen ще предложи Passat с 3,6-литров V6
Журналисти от изданието Motorauthority имаха възможност да се запознаят наживо с автомобила, като не им е било позволено да го снимат. От тяхното описание става ясно, че машината е била боядисана в бяло, като е получила черни огледала, покрив и спойлер на багажника.

Дизайнерите на Volkswagen са преработили задните светлини, като са ги направили по-агресивни и са добавили червен цвят към решетката на радиатора. Спирачните механизми са в същия цвят, като заедно с черните карбонови елементи в салона те представляват препратка към Golf GTI.

Новата модификация се отличава от сегашния Passat с допълнителен пакет R-Line и със снижено с 20 мм окачване. Това е направено, за да бъде подобрена управляемостта. Настройките на шасито също са различни, като някои от елементите по него са усилени допълнително.

Под капака на автомобила е поставен 3,6-литров атмосферен V6 двигател, който развива мощност от 280 к.с. Според изданието обаче това не е крайният вариант за тази модификация, като се обсъжда възможността машината да получи 1,8-литров TSI мотор с увеличена мощност. Крайното решение ще бъде взето от централата на компанията във Волфсбург.

Снимка: Volkswagen
 

Тагове: volkswagen passat
0 от 500
  • #3
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    абсолютен абонат на сервиза и харчи колкото камион
  • #2
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Този двигател го монтираха на Passat отпреди две поколения. Не знам колко продадоха в европа от него, че беше и проблемен, но явно за американския пазар си е ОК.Също така ми прави впечатление, че американската версия няма нищо общо с европейската- супер low cost изглежда - както и при 7мицата.Явно в USA разбиранията за колите са коренно различни - то и затова вървят евтино изпълнение японски коли позиционирани като премиуми.
  • #1
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Р ( преди 7 години )
    А дизелче нещо?:)