IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Genesis G80 - вече официално

Вторият модел от луксозната линия на Hyundai вече е на пазара

Genesis G80 - вече официално

Корейският производител Hyundai официално представи втория модел от луксозната си гама Genesis. Това е седанът G80, чиито продажби на повечето пазари по света ще стартират в края на настоящата и началото на следващата година.
Genesis G80 бе представен официално
Задвижването на модела е поверено на 3,8-литров бензинов двигател, развиващ 311 к.с. Ще има и по-мощна модификация с 5,0-литров V8 и 420 к.с. Същите два агрегата се поставят на по-големия като размери и съответно по-луксозен G90. Задвижването на V6 версията е към четирите колела, а шасито на автомобила е настройвано на пистата „Нюрбургринг”, похвалиха се от компанията.

Интериорът на седана представлява продължение на тенденцията, която Huyndai наложи при Genesis, докато той беше част от марката. В салона се е появил 8-инчов сензор дисплей на инфотеймънт-системата. Тя включва и навигация, ката работи с Apple CarPlay и Android Auto. Нова е и музикалната система Lexicon Discrete Logic 7 със 17 тонколони.

В стандартното оборудване на G80 са включени адаптивен-куриз контрол, система за следене на мъртвите зони, система за поддържане на лентата на движение, система за превключване на светлините от дълги на къси, както и система за екстремно спиране в случай на опасност. Автомобилът може да спре самостоятелно при скорост до 80 км, ако на пътя внезапно се появи пешеходец или автомобилът отпред рязко намали скоростта си.

Цените на Genesisi G80 ще станат известни при началото на продажбите. Седанът ще заеме мястото на Hyundai Equus на повечето пазари. След него луксозният бранд ще пусне още 4 модела – малък седан, два кросовъра и купе.

Снимки: Hyundai

Тагове: hyndai genesis g80
0 от 500
  • #3
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    хаха човека отдолу правилно не е сложил Ауди до БМВ и Мерцедес. А8 има само едно предимство, много по-евтино е от конглокентите и затова и се продава. Като се сетя че преди години имаше А8 с предно предаване и си мисля че Хюндай няма да им е трудно да вземат клиенти на Ауди.
  • #2
    7 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Няма как да взвмат клиенти на А8, едното е престиж, класа и премиум, другото е бледо подобие на старара S class. Затова е и в друга марка Genesys, за да не се асоциира с масовата Хундай. Обидно е да се сравнява кола от висшата лига с такси.
  • #1
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Пожелавам им успех на Хюндай, последно време правят добре коли но ще им е трудно срещу бмв и мерц ако колата им е с цена подобна на техните. Ако предложат значително по-ниска цена и приемливо качество ще могат да вземат доста от продажбите на Ауди А8.