IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Манията Pokemon GO взима жертви на пътя

Американец се натресе в полицейска кола заради играта (Видео)

Манията Pokemon GO взима жертви на пътя

Придобиващата все по-голяма популярност мобилна игра Pokemon GO кара някои хора да губят напълно разума си. Вече са регистрирани няколко сериозни пътни инцидента, при които са пострадали хора, увлечени по гоненето на покемони на мобилните си устройства.
Манията Pokemon GO взима жертви на пътя
Един от последните инциденти е регистриран преди няколко дни в Балтимор, щата Мериленд. Млад шофьор на Toyota RAV4 до такава степен се увлякъл по играта, чe с пълна скорост се врязъл в спряла край пътя полицейска кола. За щастие, двамата служители на реда били извън автомобила и не са пострадали при инцидента, съобщава The Baltimore Sun.

Водителят на кросовъра също е добре, тъй като въздушните възглавници са се отворили. Младежът сам се измъкнал от колата си и отишъл при полицаите, пред които се оправдал с играта. Униформените все пак повикали линейка и след като дошлият екип прегледал шофьора и установил, че той няма сериозни наранявания, на геймъра е съставен акт.



Само ден по-рано друг ловец на покемони от щата Ню Йорк до такава степен се увлякъл по играта, че излетял от пътя и се ударил в крайпътно дърво. 28-годишният шофьор също не пострадал сериозно, но пък автомобилът му бил напълно разрушен.

Снимка: EA Games
 

Тагове: pokemon go
0 от 500