IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-спортният Range Rover става електрически

Бъдещото Sport Coupe ще ползва част от агрегатите на Jaguar F-Pace

Най-спортният Range Rover става електрически

Land Rover активно тества своя най-нов модел - крос-купе на базата на Range Rover Sport. Очаква се всъдеходът да стане и първия изцяло електрически автомобил в историята на марката, твърди Autocar.
Най-спортният Range Rover става електрически
Дължината на Range Rover Sport Coupe ще бъде около 4700 мм, което означава, че той ще е по-компактен от основните си конкуренти BMW X6 и Mercedes-Benz GLE Coupe. Използването на алуминиевата платформа на Jaguar F-Pace ще позволи на машината да бъде и значително по-лека.

„Този модел ще създаде напълно нови стандарти за фирмения стил на Range Rover, като те ще се отнасят не само за външния вид, но и за екстериора и управляемостта”, коментира главният дизайнер на Range Rover – Фил Симънс. Той уточни, че крос-купето ще разполага с 4 места в стандартния си вариант, но като опция ще се предлага и допълнителна задна седалка.

Що се касае до двигателите, то Range Rover Sport Coupe ще излезе на пазара с традиционните 6- и 8-цилиндрови мотори. Използването на 4-цилиндрови агрегати от семейството Ingenium, които се появиха при Jaguar F-Pace, поне засега не се предвиждат.

На свой ред електрическият ще разчита на агрегата на версията на ток на Jaguar F-Pace, която ще излезе догодина. Появата на два изцяло електрически кросовъра ще позволи на групата Jaguar Land Rover да се вмести в новите изисквания за екология на моделите. Ще има и хибридна модификация, в чиято основа ще бъде бензиновият V6 двигател с 340 к.с.

Снимка: Autocar

Тагове: range rover sport coupe
0 от 500