IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan ще покаже следващия Juke догодина

Кросовърът ще бъде изграден на нова платформа и ще получи нов мотор

Nissan ще покаже следващия Juke догодина

Появата на следващото поколение на Nissan Juke ще се стои през 2017 г., като моделът ще запази екстравагантната си външност, но ще получи редица нови компоненти. Това разкри главният дизайнер на японската марка Широ Накамура в интервю за Auto Express.
Nissan ще покаже следващия Juke догодина
Той отказа да коментира дали компактният кросовър отново ще изненада публиката с дръзкия си външен вид или ще следва новата концепция на дизайна на марката, която се видя при X-Trail и Qashqai. Накамура обаче бе категоричен, че Juke отново ще бъде лесно разпознаваем и ще продължи да предизвиква емоции сред публиката.

Вече е известно, че автомобилът ще бъде изграден на нова платформа - CMF-B, която е съвместна разработка между Renault и Nissan. Тя е използвана при моделите Nissan Micra и Renault Clio, като ще позволи на кросовъра да порасне на размери. Това ще се отрази на междуосието на машината, което в момента е 2530 мм, но ще нарасне чувствително.

Моделът ще продължи да разчита на турбо мотори, като базовият вариант ще се предлага с 1,0-литров бензинов двигател. По-мощният бензинов мотор ще бъде с обем 1,6 литра и ще развива 190 к.с. За версия Nismo мощността ще нарасне до 217 к.с. Дизеловият вариант с обем 1,5 литра с мощност 110 к.с. ще се запази и при следващата генерация.
Nissan ще покаже следващия Juke догодина
Ще има обаче хибридна модификация, в чиято основа ще бъде бензинов мотор. Тя ще излезе около година след версиите със стандартни агрегати. За Европа новият Juke ще продължи да се произвежда в завода на Nissan в Съндърланд.

Снимки: Auto Express
 

Тагове: nissan juke
0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 6 rate down comment
    ab ( преди 7 години )
    Това заедно с фиат мултипла водят всички класации за грозна кола. Не разбирам хората които дават пари за това дизайнерско недоразумение.Дано успеят да го направят малко по-малко грозно този път...
  • #3
    2 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Отново скапана политика от Нисан по отношение на двигателите, от някакви слаби 1.0 и 1.2 при които ако качи човек 3-4 пътници и багаж ще е опасно да изпревариш някой камион до изведнъж 190-200к.с. Как не направиха двигател който да е среден вариант откъм мощност...
  • #2
    19 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    От немските химични т0алетни по-грозно няма.Juke според теб може да е грозен, но хората го купуват, като топъл хляб навсякъде по света, докато немското се купува единствено в европа и китай и никъде другаде. Сам си прави извода кой къде е!
  • #1
    5 rate up comment 14 rate down comment
    Ooop ( преди 7 години )
    За какво им е и предишния беше достатъчно грозен. Този няма да се различава!