IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вдигат голф количките във въздуха

Машината струва 200 000 долара, може да лети на близо 1000 метра височина (Видео)

Вдигат голф количките във въздуха

Първата серийна летяща количка за голф представиха производителят на спортна екипировка Oakley и двукратният победител в голф турнира "Мастърс" Буба Уотсън. Машината е предназначена да замени именно познатите голф колички, но се предлага свободно на пазара и може да бъде използвана навсякъде.
Вдигат голф количките във въздуха
Bubba's Jetpack, както е наречено возилото, използва роторен двигател с мощност 210 к.с., който е свързан със сложна система от пропелери. Задвижването позволява летене със скорост 75 км/час на максимална височина от 915 метра.

"Голфът отново стана олимпийски спорт, трябваше да отбележим това събитие. Именно затова създадохме Bubba's Jetpack", коментират от Oakley.
Вдигат голф количките във въздуха
Летящата машина е създадена с помощта на Martin Aircraft, като е оборудвана с всичко, което може да бъде намерено в една професионална количка за голф - стикове, поставка за чаша и др.

"Bubba's Jetpack има едно съществено предимство пред познатите колички. Нашето устройство дава възможност на играча да види терена от птичи поглед и така по-добре да разчете ходовете си. Bubba's Jetpack е не просто поредната летяща играчка, той ще даде нов облик на този спорт", допълва Буба Уотсън.
Вдигат голф количките във въздуха
Bubba's Jetpack е вече в продажба, като струва 200 000 долара. Използването уреда изисква специална подготовка, както и сертификат.

Това не е първият съвместен проект на Oakley и Буба Уотсън. Преди около три години те показаха друга интересна количка за голф, която бе базирана на ховъркрафт (всъдеход на въздушна възглавница).

Тагове: oakley
0 от 500