IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Англия обявиха Skoda за най-надеждна марка (Пълната класация)

На второ място е Suzuki, а на трето - Kia

В Англия обявиха Skoda за най-надеждна марка (Пълната класация)

Консултантската компания J.D. Power and Associates проведе проучване сред собствениците на автомобили във Великобритания, което показва, че най-надеждната марка е Skoda. В допитването са участвали 13 000 британски шофьори, сдобили се с нова кола през периода 2013-2015 г.
В Англия обявиха Skoda за най-надеждна марка
В рамките на изследването те е трябвало да съобщят за основните проблеми, с които са се сблъскали през последните 12 месеца на експлоатация на своите автомобили. В списъка са включени 177 технически неизправности, разделени в общо 8 категории – двигател и трансмисия, дизайн, комфорт, система за управление, мултимедия и навигация, седалки, системи за подгряване и вентилация, както и интериор.

В крайна сметка всяка марка е получила индекс, който се изчислява на броя повреди на 100 автомобила. При Skoda той е най-нисък – 66, докато средният резултат за всички производители е 113. Така чехите за втора поредна година са лидер в класацията за надеждност, като два от моделите на марката – Fabia и Yeti, печелят първите места в своите сегменти.

На второ място с показател 79 е Suzuki, а в първата петица влизат още Kia – 80, Vauxhal – 90, Peugeot и Volkswagen – 92. Средният резултат за цялата автомобилна индустрия е 113, като той е по-добър от този от миналата година.
В Англия обявиха Skoda за най-надеждна марка (Пълната класация)
Любопитното е, че луксозни марки като Mercedes-Benz, BMW и Audi са на дъното на класирането. За трите марки средният показател е 160, като най-лош е този на Audi – 170. По-зле са единствено заемащите последните 2 места в класацията Dacia (174) и Land Rover (197).

Снимка: Skoda

Тагове: j.d.power and associates
0 от 500
  • #2
    12 rate up comment 28 rate down comment
    отново и отново, ( преди 7 години )
    дори англичаните,открито недолюбващи продукцията на на концерна ФВ са принудени да признаят,че там се правят най-добрите автомобили: и най-надеждните,и най-бързите,и най-луксозните, и най-спортните,и най-престижните!Естествено,че фЕатаджиите в БГ,както и Дошко,ще им трябва малко повече време да осъзнаят това,което знае останалият цивилизован свят.
  • #1
    30 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Истината е че напълно нормално по евтините автомобили да показват по-голяма надеждност. Те са по-леки, с което натоварват по-малко окачването. Имат по-малки двигатели а човек които си купува малолитражка определено не е с бензин в кръвта и не напъва много автомобила си а по-скоро кара спокойно а от там и двигателя не се тормози. Имат и много по-малко екстри, тоест много по-малко неща за разваляне. Само в Седалките на един топ премиум автомобил има повече копчета от базова малолитражка.