IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Англия обявиха Skoda за най-надеждна марка (Пълната класация)

На второ място е Suzuki, а на трето - Kia

В Англия обявиха Skoda за най-надеждна марка (Пълната класация)

Консултантската компания J.D. Power and Associates проведе проучване сред собствениците на автомобили във Великобритания, което показва, че най-надеждната марка е Skoda. В допитването са участвали 13 000 британски шофьори, сдобили се с нова кола през периода 2013-2015 г.
В Англия обявиха Skoda за най-надеждна марка
В рамките на изследването те е трябвало да съобщят за основните проблеми, с които са се сблъскали през последните 12 месеца на експлоатация на своите автомобили. В списъка са включени 177 технически неизправности, разделени в общо 8 категории – двигател и трансмисия, дизайн, комфорт, система за управление, мултимедия и навигация, седалки, системи за подгряване и вентилация, както и интериор.

В крайна сметка всяка марка е получила индекс, който се изчислява на броя повреди на 100 автомобила. При Skoda той е най-нисък – 66, докато средният резултат за всички производители е 113. Така чехите за втора поредна година са лидер в класацията за надеждност, като два от моделите на марката – Fabia и Yeti, печелят първите места в своите сегменти.

На второ място с показател 79 е Suzuki, а в първата петица влизат още Kia – 80, Vauxhal – 90, Peugeot и Volkswagen – 92. Средният резултат за цялата автомобилна индустрия е 113, като той е по-добър от този от миналата година.
В Англия обявиха Skoda за най-надеждна марка (Пълната класация)
Любопитното е, че луксозни марки като Mercedes-Benz, BMW и Audi са на дъното на класирането. За трите марки средният показател е 160, като най-лош е този на Audi – 170. По-зле са единствено заемащите последните 2 места в класацията Dacia (174) и Land Rover (197).

Снимка: Skoda

Тагове: j.d.power and associates
0 от 500
  • #22
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    киа на трето място???Там където биалетки и тампони са консуматив... При това почесто сменян от филтрите
  • #21
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    То добре , ама и Шкода се самозабравиха .. За прилична Октавия искат над 50,000 лв.На старо - 4 годишна октавия над 22000. Мерси, ще взема мерц за тия пари, нищо че се чупели повече
  • #20
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Дачия и здрава кола просто не се вписват в едно изречение...Казвам го като карал 3 Дачии и то доста ( не по мое желание- служебни)Определено най големия бок*лук на Българския пазар слабо окачване, проблемна електроника и грозен интериор който буквално се разскърцва и разхлопа за няколко месеца
  • #19
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Щирлиц ( преди 7 години )
    Дошо е емигрирал в Англия,за да провери има ли такова животно Шкода,и защо алтавите англичани са го класирали на върха.Очаквам с нетърпение репортаж от мястото на събитието.
  • #18
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тези долу ,който хвалят Дачиа сигурно изобщо не са я карали. В нашата фирма има три сандеро и два докера. Верно карат се всеки ден, но сандеротата нямат по 100,000 км доколкото знам , но вечно едно от тях, понякога по две са на ремонт. Мисля, че не са на повече от 2-3 години. Докерите са нови на няколко месеца не им е сменяно маслото а единият два пъти влиза извънредно. За климатик и за запалването нещо. Преди да изтече гаранцията ще ги разкарват. Аз такава кола за лична не бих си взел. дърво
  • #17
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Елитната немска тройка кефи.
  • #16
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Друг анонимен ( преди 7 години )
    прав си! открай време се знае, че рено е лошо направена дачия за повече пари!
  • #15
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Пък аз мога да ви кажа,че служебната Дачия е най-здравата кола на света.Никога не съм давал пари за ремонти.Само карам.Тези класации винаги са ми били интересни.По какъв критерии се правят?То на една кола може да и се сменят дискове и накладки и ремонта да е 3000 евро,а на друга да и се смени двигател за 1000 евро.Е,коя е по-здрава и по-евтина за ремонт в случая???
  • #14
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Какво имате против Фолксваген, карах 6 години Голф 3, 1,9 ТДИ и нито веднъж не ме е оставил на пътя. За това време съм сменял само тампони, масло и филтри
  • #13
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Хюндай 130, а КиА 80? Та те са 90% еднакви, а разликата е огромна. Тая класация няма как да е вярна при положение, че се питат хора, а не се взима статистиката от сервизите.Още повече всички знаем, че феновете на марките от ВАГ плащат тихо в сервиза и ги е срам да си кажат какво и колко сменят, защото им се присмиват всички в световен мащаб вече. Та така няква смешна класация на казаното от група английски ***.