IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кралят на София и шампионът на САЩ в Supercross Sofia 2

Тазгодишното събитие обещава по-голямо трасе, повече пръст и пиротехника

Кралят на София и шампионът на САЩ в Supercross Sofia 2

Джъстин Брайтън, настоящ шампион на София и носител на купите от всички европейски кръгове по суперкрос, и Малкълм Стюарт, актуален шампион на САЩ, са първите имена, които потвърдиха, че ще пристигнат в София в началото на октомври, за да вземат участие в грандиозната битка “Supercross Sofia 2”.
Кралят на София и шампионът на САЩ в Supercross Sofia 2
Събитието ще се проведе на 1 и 2 октомври в Арена Армеец. На арената ще излязат най-добрите състезатели по суперкрос в света, като всички фенове на високите скорости и силния адреналин ще станат свидетели на невиждано досега зрелище на ново 6-лентово трасе, както и още повече пръст и пиротехника, обещават организаторите.

“Нямам търпение отново да се завърна в София и да защитя титлата си. Битката ще бъде повече от трудна, но аз съм подготвен и ще дам най-доброто от себе си”, заяви Джъстин Брайтън, който миналата година спечели първото издание на състезанието и титлата “Крал на София”.

Борбата за първото място наистина ще е повече от ожесточена, след като стана ясно, че срещу Брайтън и останалите състезатели ще се изправи настоящия шампион на САЩ и световен такъв в суперкроса - Малкълм Стюарт. Така състезанието ще се превърне в титанична битка между най-успешния американски състезател в европейските кръгове и настоящия шампион на Америка.
Кралят на София и шампионът на САЩ в Supercross Sofia 2
Кариерата на Джъстин Брайтън стартира едва, когато е на 18 години. Още с първото си състезание на Arenacross той демонстрира огромния си потенциал и през 2006-a прави първата си пълна година в клас Supercross Lites. JB10, както е неговото прозвище, е бивш пилот на JGR и именно с тях печели всичките си титли в Европа и се увенчава и със сребърен медал от X Games през 2010 г. След изключително силен сезон през 2014 г., той подписва договор с BTO KTM, за които се състезава и в момента. Дебютът му с тима е през октомври 2014 г. на състезанието Red Bull Straight Rhythm, на което Брайтън финишира втори.
Кралят на София и шампионът на САЩ в Supercross Sofia 2
Малкълм Стюарт, който в София ще се състезава за пръв път с 450-кубиков мотор, а не с досегашния 250-кубиков, е по-малкият брат на бившия шампион Джеймс Стюарт. Само преди няколко години Малкълм имаше амбиции да се присъедини към Bassmaster tour като професионален състезател, но нещата взеха драматичен обрат, когато Стюарт занемари подготовката за професионалния си дебют в Хюстън Supercross през февруари 2011 година. С подписване на договора с Troy Lee Designs/Lucas Oil/Honda team и с участието си в шампионата Lucas Oil Prо 2013, Малкълм показа, че е способен да бъде в топ 10 на състезателите в клас 250. В края на сезон 2014 Стюарт остана без мотор и се наложи да си закупи такъв от екипа на TLD, планирайки да се състезава самостоятелно и да докаже, че заслужава да получи договор. Точно преди началото на сезона обаче той се присъедини към GEICO Honda.

Билетите за “Supercross Sofia 2” са вече в продажба. Цените им са между 30 и 65 лв., като се предлага и ексклузивен пакет за двата дни на цена от 80 лв.

Тагове: supercross sofia
0 от 500