IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хамилтън спечели в Австрия след нова удар с Розберг

Германският пилот получи наказание за инцидента в последната обиколка

Хамилтън спечели в Австрия след нова удар с Розберг

Англичанинът Люис Хамилтън (Mercedes-AMG) спечели Голямата награда на Австрия, кръг от световния шампионат във Формула 1. Успехът на шампиона дойде по драматичен начин, след като в последната обиколка се сблъска със съотборника си Нико Розберг (Гер), който водеше колоната.
Хамилтън спечели в Австрия след нова удар с Розберг
Хамилтън успя да изпревари Нико, който се опита да си върне първото място на следващия завой. Последва сблъсък между двамата, от който колата на Розберг остана без предно антикрило. Германецът все пак успя да стигне до финала, но едва четвърти.

След състезанието съдиите прегледаха ситуацията и решиха, че виновен за инцидента е Розберг. Той получи 10-секундно наказание, но то не се отрази на класирането му. На Нико са отнети и 2 точки, но въпреки това той все още е лидер в генераното класиране с аванс от 11 т. пред Хамилтън.
Хамилтън спечели в Австрия след нова удар с Розберг
Втори в Австрия остана Макс Верстапен (Хол, Red Bull), а трети е Кими Райконен (Фин, Ferrari). Пети и шести са съответно Даниел Рикиардо (Авл, Red Bull) и Дженсън Бътън (Вбр, McLaren-Honda). В първата десетка попаднаха още Ромен Грожан (Фр, Haas), Карлос Сайнц (Исп, Toro Rosso), Валтери Ботас (Фин, Willims) и Паскал Верлейн (Гер, Manor).

В генералното класиране Розберг има 153 т., докато Хамилтън е със 142. Трети с 96 т. е Себастиан Фетел (Гер, Ferrari), който в Австрия спука гума и не завърши. Със същия актив е и съотборникът му Райконен. Пети е Рикиардо с 88, а шести Верстапен със 72.

Следващото състезание е за Голямата награда на Великобритания на пистата „Силвърстоун” на 10 юли.

Снимки: Motor, gpupdate

0 от 500