IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Турски мотоциклетист постави световен рекорд за скорост

Кенан Софоглу успя да развие 400 км/ч на мост

Турски мотоциклетист постави световен рекорд за скорост

Турският състезател Кенан Софоглу постави световен рекорд за скорост със сериен мотоциклет, след като успя да развиве 400 км/ч. Това е с 9 км/ч по-бързо от предишното му постижение, поставено през 2012 г.
Турски мотоциклетист постави световен рекорд за скорост
За поставяне на рекорда бе изпозван новия мост Осман Гази в залива на Измит. Турчинът управляваше мотоциклет Kawasaki Ninja H2R, който не е претърпял никакви съществени модернизации и не бил оборудван със спортен пакет. Единствено компанията Pirelli е направила специални гуми за мотора, а от Elf са предоставили специален бензин, който повишава конските сили.

Самият Софоглу е бил облечен в изцяло кожен комбинизон, поздобряващ аеродинамиката. Пилотът е имал за задача да достигне 400 км/ч за 30 секунди от стартирането си, но той е успял да го направи за 26 секунди.

Постижението на турчина обаче не е записано в Книгата на рекордите Гинес, тъй като по време на поставянето му не са присъствали наблюдатели на организацията със съответното специално измерително оборудване.

Снимка: Facebook
 

0 от 500