IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нови сериозни неприятности за Mitsubishi

Японската компания изтегля над 400 000 автомобила в сервизите си

Нови сериозни неприятности за Mitsubishi

Неприятностите за компанията Mitsubishi през последните месеци продължават. Японският производител обяви сервизна акция, която ще засегне над 400 000 автомобила, по-голямата част от които са продадени в Австралия, съобщава изданието Caradvice.
Нови сериозни неприятности за Mitsubishi
Според информацията точният брой проблеми возила е 429 881. Те ще бъдат отзовани заради дефекти в електрониката, спирачните системи, електрическите двигатели, усилвателите на волана и резервоарите. Най-сериозно ще пострада пикапът Mitsubishi Triton, познат и като L-200. В сервизите са привикани 153 078 машини от модела, произведени през периода 2009-2016 г. Оказва се, че при тях проблемът е електрическата система, която е поставена неправилно.
Нови сериозни неприятности за Mitsubishi
Заради окислението на кабелите от строя може да излязат фаровете, мигачите, допълнителните светлини, задните стопове, осветителите на регистрационните номера, както и лампите в салона. По същата причина са отзовани 121 315 седана и "спортбека" Lancer, 50 733 всъдехода Pajero, 46 262 кросовъра Outlander и 11 846 Challenger (известен като Pajero Sport), както и 237 електромобила I-MiEV
Нови сериозни неприятности за Mitsubishi
Друг сериозен проблем е спадът на напрежението в електронните система в автомобилите. Заради него в даден момент отказват мигачите и фаровете, като повредата е открита при 32 735 седана и "спортбека" Lancer, а също и при 11 832 автомобила от модела Outlander.
Нови сериозни неприятности за Mitsubishi
При електрическия I-MiEV е открит проблем в спирачната система, която събира вода и кал. Оказва се, че дефект дава и електромоторът, който не работи на празен ход и съответно не зарежда батериите. В сервизите са привикани и 1513 хечбека Colt, при който е открита повреда на усилвателя на кормилното управление. При него се оказва проблемен датчикът, който сам изключва. Най-малка е бройката Lancer-ите с ръждясващи горивни резервоари - 175, като те също ще бъдат подменени за сметка на производителя.

Снимка: Mitsubishi
 

Тагове: mitsubishi motors
0 от 500
  • #4
    12 rate up comment 21 rate down comment
    и по х'американ ( преди 7 години )
    За тия доказани *** в многомилиони тиражи,убиващи с аербегове,спирачки,самозапалвания,самоускорения,както и те с доказани манипулации за данните на емисиите реакцията на държавните контролни органи в Кравария реагира по начин корено различен от реакцията спрямо ФВ.Което още веднъж доказва,че х'американците използват този гаф единствено и само да нанесат максимални щети на една немска компания,която прави по-добрите автомобили от всички американски и японски компании взети заедно!
  • #3
    13 rate up comment 4 rate down comment
    и за уточнение ( преди 7 години )
    Въпросните две акции идват само месец след като Toyota обяви, че заради дефект във въздушните възглавници Takata сервизните центрове трябва да посетят 1.6 млн. автомобила от моделите Toyota Corolla, Matrix, Yaris, 4Runner, Sienna, Scion xB, а така също и Lexus ES, GX и IS, които са слезли от конвейерите между 2006 и 2011 година.
  • #2
    19 rate up comment 6 rate down comment
    всички са боклуци ( преди 7 години )
    Нова сервизна акция, обявена от японската марка Toyota, има за цел да върне в сервизите 3.37 млн. автомобила. Според информация на Reuters става дума за два отделни проблема. Първият е свързан с опасност от разлив на гориво в моторния отсек и засяга 2.87 млн. коли Toyota.По-конкретно става дума за моделите Prius, Auris и Corolla. Потенциално неизправните автомобили са произведени през периода 2006 - 2015 година. Други 1.43 млн. возила от марката Toyota пък ще посетят сервизните центрове на марката заради проблем с въздушните възглавници.
  • #1
    24 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    комедиятакога да чакаме новината от вчера . че койота отзовавата приуси заради дефекти, които убиват клиентите си ?да покоментираме тук и да ви вдигнем посещаемоста ?