IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

General Motors направи подводница на водородни клетки

С едно зареждане плавателният съд изкарва повече от 60 дни под вода

General Motors направи подводница на водородни клетки

Концернът General Motors разработва по поръчка на военно-морските сили на САЩ подводница, която се задвижва от агрегат на водородни клетки. Технологията ще бъде използвано за подводните съдове от следващо поколение, които предстоят да бъдат приети на въоръжение и които ще бъдат оборудвани със система за автономно управление, съобщава Autonews.
General Motors направи подводница на водородни клетки
Техническите подробности по проекта засега не се разкриват. Известно е единствено, че безпилотния плавателен съд, може да изкара под вода повече от 60 дни. Неговият прототип вече е преминал първи тестове в специални басейни в базата на военно-морските сили на САЩ в Кардерок, щата Мериленд. Военни експерти, участвали в изпитанията, твърдят, че подводницата притежава надеждност и производителност, а също така е доста лека като тегло и евтина за изработване.

"Бъдещето принадлежи именно на подобни технологии и смятаме, че водородните клетки могат да променят развитието на безпилотните подводни системи", твърди представител на военно-морските сили, който е участвал в разработката на плавателния съд.

General Motors разработва водородни задвижващи системи още от 2008 г., но досега нито една марка не предлага свой модел с подобен агрегат. Серийни водородни автомобили към момента произвеждат Toyota (Mirai), Hyundai (ix35) и Honda (Clarity).

Снимка: General Motors

Тагове: general motors
0 от 500