IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini обединява сили с Boeing

Италианците отвориха изследователски център в Сиатъл

Lamborghini обединява сили с Boeing

Италианският производител на спортни автомобили Lamborghini откри изследователски център за разработка на високотехнологични композитни структури (Advanced Composite Structures Laboratory - ACSL). Той се намира в Сиатъл, а създаването му е посветено на 30-годишнината от началото на използване на въглеводород в конструкцията на суперколите на марката.
Lamborghini обединява сили с Boeing
Изборът на Сиатъл никак не е случаен, тъй като там се намира централата на производителя на самолети Boeing, който също ще участва в проекта като партньор на италианците. Новата лаборатория ще изледва потенциала на композитните материали, като резултатите ще бъдат използвани за направа на новите суперколи на компанията.
Lamborghini обединява сили с Boeing
„Lamborghini има богата история за използване на такива материали – като започнем от Countach Ouattrovalvole и стигнем до наши дни, когато това е един от най-важните елементи, изпозвани при напарвата на нашите суперколи. С този проект обединяваме миналото и бъдещето”, коментира генералният директор на компанията Стефано Доменикали.
Lamborghini обединява сили с Boeing
Италианският производител ще се насочи най-вече към развитието на технологията Forged Composite®, която в Lamborghini посочват като едно от най-важните си технически постижения. При нея създаденият композитен материал е с такива свойства, че позволява да бъде преработен за използване в суперколите за много по-кратък период от време в сравнение с традиционните методи за производство.
Lamborghini обединява сили с Boeing
Технологията бе използвана още преди 6 години при концептуалния модел Sesto Elemento. Неговите качества превъзхождат тези на стандартните олекотени метали, тъй като освен с по-ниско тегло се отличават и с по-високата си надеждност. Според представители на марката именно това дава предимство на Lamborghini пред останалите производители на суперколи.

Снимки: Lamborghini

0 от 500
  • #1
    24 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Някой от автомобилите на Lamborghini и до сега докарваха на самолети, сега вече може би ще създадат самолет с разрешение за движение по пътищата.