IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen се отказа от Jetta Hybrid

Причината е в слабите продажби на седана

Volkswagen се отказа от Jetta Hybrid

Германската компания Volkswagen обяви, че спира продажбите на модела си Jetta Hybrid. Причината е слабите продажби на автомобила, който бе представен за първи път пред публика на автосалона в Детройт през 2012 г.
Volkswagen се отказа от Jetta Hybrid
Основният пазар на хибридния седан бе Северна Америка и най-вече САЩ. Автомобилът се произвеждаше в завода на концерна в Мексико, като в основата на силовия му агретат е 1,4-литров бензинов турбодвигател с мощност 150 к.с. Той работи в комбинация с електромотор, даващ 28 к.с.

Хибридната Jettta предлага разход от 5 л/100 км, като цената за пазара в САЩ е 31 120 долара. За сравнение версия на модела само с 1,4-литровия бензинов двигател е доста по-евтина – 17 680 долара.

Снимка: Volkswagen
 

Тагове: volkswagen jetta
0 от 500
  • #19
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Остави това, но и евтината Джета никой не я купува.Просто не купуват германо-китайските трушиени бидони.
  • #18
    2 rate up comment 3 rate down comment
    До Дошо ( преди 7 години )
    Причината не е че никой не им ще хибридите а си е ясно написана по-доло в статията."цената за пазара в САЩ е 31 120 долара. За сравнение версия на модела само с 1,4-литровия бензинов двигател е доста по-евтина 17 680 долара", тоест двойно по-скъпа, заради 2-3 литра по-нисък разход и 28 коня отгоре. За сравнение тромавия Приус С стартира от 19000долара, а стандартния 24000 и то без бонусите и отстъпките, които Тойота прави на всичките си клиенти в САЩ.
  • #17
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    Абе вие нищо не разбирате бе.Никой не им ще хибридите ама те по един милион електромобила ще продават!
  • #16
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Auto ( преди 7 години )
    "За дето плюят фолксваген, ще лкажа едно! Мойта jetta ще чукне 100000 км една стотинка не съм дал извън опслужването. Няколко пъти влиза в сервиза за дефекти, всичко минава гаранционно без да плащам. Такаче друга марка не ща да погледна!"Амиго, първо се научи да пишеш правилно и после "ръси мозък" по форумите!дето - КЪдетоМойта- МоЯтаопслужването- оБслужванетоТакаче- Така чеНе ща- Не искам
  • #15
    9 rate up comment 2 rate down comment
    младен ( преди 7 години )
    До тоя с клипчето дето е пуснал по долуАбе дилъра е ясно че е на принципа "Нашето граче на най-хубаво" пък и му плащат за това, ама ти да вярваш?Само за сравнение ще ти дам пример с катастрофата в Пловдив преди 2 години която имах. Пасата който ме нацели странично беше пасат 2ка От старите, когато още ги правеха здрави и не пестяха желязо, нищо не остана от него - тоталка, докато от хондата ми, СИВИК, 2006-та, смених двете врати и осигурителната греда под прага и си я карам
  • #14
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Напротив, техническите прегледи отчитат тежестта на дефекта,не ги мисли за толкова прости! Това не е детска игра,а статистика на повредите според тежестта им. Не си чел!
  • #13
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Коментарът ми е ,че видеото е от дилър на Фолксваген. То не отразява качествата на колата,а е шоу и за по-простовати хора като теб.Не вярвам на американско дилърче,което си хвали Фолксвагените.Твоето са заклинания,не сме на село да се лъжем.Там имате тесен достъп до информация и малък опит с автомобилите.Поне четете повече.Не само със клишетата,които бълваш тук.Простичък си.Ти защо не отговориш защо като Джета не е по-скъпа от Корола в Щатите,никой не я купува?Фолксвагените са пълни ***
  • #12
    4 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    и ако имаш коментар към видеото което си го гледал толкова пъти - кажи. Недей да говориш със заклинания.И двете коли се предлагат в БГ и можеш да ги сравниш и сам.Тойота са пълни *** ( с изключение на LC - но те са в друга лига)
  • #11
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Германските технически прегледи казват на коит марки колко дефекта са им открили на прегледите, което е много по различни от качествено и здраво.Виж от съшите статистики колко е средния пробег на едно audi A6 и на една corolla или avensis или prius.
  • #10
    26 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Само да кажа на селския,че в САЩ Джета не е по-скъпа от Корола,но никой не купува германския кокошарник.Дилърите на Фолксваген по цял ден са без работа и правят *** клипчета,но не и продажби.