IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar Land Rover с нов завод в Бразилия

Той е първият в Латинска Америка

Jaguar Land Rover с нов завод в Бразилия

Jaguar Land Rover с нов завод в Бразилия
Британският автомобилен производител Jaguar Land Rover, който от 2008 година принадлежи на индийската Tata Motors, пусна в експлоатация първия си изцяло собствен завод извън Обединеното Кралство.

Съоръжението е позиционирано в Бразилия, като в него ще се сглобяват моделите Range Rover Evoque и Land Rover Discovery Sport. Готовите автомобили ще бъдат предназначени за местния пазар, като още този месец се очаква да тръгнат по пътищата.

Освен поточната линия за производство, съоръжението за 240 млн. лири включва и център за обучение, предлагащ образователни програми за деца между 5 и 18 години.

Това е първият завод в Бразилия на британския производител, като досега Jaguar Land Rover има над 25 години пазарно присъствие в южноамериканската държава, като само през първите 5 месеца на тази година, продажбите в страната са се увеличили с 11% спрямо същия период миналата година.

Тагове: jaguar land rover
0 от 500