IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колите от "соца" в САЩ

Клубът се нарича Classic Car Club of Pacific - накратко CCCP

Колите от

В началото на юни се състоя първата среща на собствениците на социалистически автомобили в САЩ. Местният клуб, създаден преди едва няколко месеца носи името Classic Car Club of Pacific, или накратко CCCP.
Колите от
Във въпросния клуб членуват собственици на такива машини от щатовете
Вашингтон и Орегон. Самото събитие се състоя на брега на Тихия океан, като в него се включиха десетки коли.

"Старите американски коли определено привличат вниманието по пътищата на Европа и Русия. Същото е със социалистическите автомобили в САЩ", споделя един от участниците пред изданието auto.mail, което отрази срещата.
Колите от
От информацията става ясно, че повечето от старите руски автомобили в САЩ са внесени от страни от Европа, тъй като така се спестяват редица такси, мита и главоболия. Повечето от машините са на възраст над 25 години, но въпреки това изглеждат като нови.
Колите от
"Такива коли не се използват като ежедневни возила. Караме ги през уикендите и на събития, тъй като частите и поддръжката в Америка са скъпи", казва един от участниците. И уточнява, че повечето от собствениците са хора от бившите социалистически държави, но не липсват и американци.

Снимки: FaceBook, Instagram, auto.mail

Още по темата:
Лада за 30 000 долара се продава в САЩ
Американец прибира най-малко $6 000 за стара Лада
Дивата страна на колите Лада

 

 



0 от 500