Вход   Регистрация

Mercedes-Benz разкри кросовър на водород

Mercedes-Benz разкри кросовър на водород
 

GLC F-Cell може да се зарежда и в контакта

Германският производител Mercedes-Benz още в началото на годината обяви, че разработва кросовър, задвижван с водород. В крайна сметка компанията разкри подробности за модела GLC F-Cell, който е първият в света водороден хибрид с възможност за зареждане от електрическата мрежа.
Mercedes-Benz разкри кросовър на водород
С изцяло зареден литиево-йонен акумулатор Mercedes-Benz GLC F-Cell може да измине само на електричество около 50 км. Общият преход на кросовъра с пълни резервоари с водород е 500 км, като зареждането им отнема не повече от 3 минути.

Модификацията е със задно предаване, като до края на годината тя ще се появи на пазарите в Германия, Япония и САЩ. През 2017 г. автомобилът ще бъде предложен и в други държави. Почти едновременно с него Mercedes-Benz ще предложи и изцяло електрически GLC, който с едно зареждане ще изминава също около 500 км.

Двете версии на кросовъра – водородната и електрическата, ще дебютират пред публика на автосалона в Париж през октомври. Тогава ще станат ясни и цените им, съобщиха от компанията производител.

Снимки: Mercedes-Benz