IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Koleos сложи емблема Samsung

Клонингът QM6 е предназначен за Южна Корея

Новият Koleos сложи емблема Samsung

Новото поколение Renault Koleos се появи на автомобилното изложение в Пусан с емблеми Samsung. Клонингът, предназначен за пазара на Южна Корея, носи името QM6 и ще бъде наличен в шоурумите в страната по-късно тази година.
Новият Koleos сложи емблема Samsung
Снимка: YouTube

Кросовърът Koleos се продава и като Samsung, тъй като от 2000 година френската Renault е мажоритарен собственик на корейската автомобила компания Samsung, която след сделката прие името Renault Samsung Motors.

Първото поколение на Koleos също се предлагаше на този пазар под марката Samsung. Същото важи и за седана от сегмент D Renault Latitude.

Колкото до новото поколение на Samsung QM6, то изглежда напълно идентично с представения по-рано в Пекин нов Koleos. Към момента обаче липсва информация за техническите характеристики както на Koleos, така и на QM6.

Известно е все пак, че кросовърите използват платформата CMF-C/D, на която е изграден и Nissan X-Trail. А това означава, че френският и корейският модели ще разполагат със задвижване към четирите колела, като по-достъпните версии ще имат само предно предаване.

Новият Koleos дебютира пред публика с наистина широк набор от асистенти за сигурност, но най-вероятно повечето от тях няма да бъдат достъпни за модела на Samsung, твърди изданието AutoEvolution.

Новият Samsung QM6 ще се произвежда на една поточна линия с Renault Koleos - в завода в Пусан, Южна Корея. За Koleos вече бе съобщено, че ще се предлага на 80 пазара по света, включително Европа.

Тагове: renault koleos samsung qm6
0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 1 rate down comment
    М ( преди 7 години )
    До Долния нали знаеш че разработките на Самсунг моторс са одобрени от Рено и Самсунг е собственост на Рено. А що се касае за минджа то главата Ти е такава щом не си запознат с хералдиката на емблемата на Рено.
  • #7
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Аз карам Рено Латитюд от години и колата е страхотна.Критикарчетата да си карат 10+ кошници и да не се обаждат.Рено е автомобил за хора с друго ниво на възприятие,а не за масовия балкански профан.
  • #6
    8 rate up comment 2 rate down comment
    М ( преди 7 години )
    То и аз съм собственик на Рено от 2005г. и 180х.км. и аз нямам грижи ми поръчай повече свещи в църквата от големите,защото станахме доста доволните от Рено.
  • #5
    5 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Кола от страната на фелациото??? Това е шега, нали???
  • #4
    8 rate up comment 14 rate down comment
    do none ( преди 7 години )
    Нали разбра, че сме избрали нещо съвсем РАЗЛИЧНО от недоразумението рено?
  • #3
    18 rate up comment 7 rate down comment
    do none ( преди 7 години )
    Избрали сме я отдавна. И сме много доволни!
  • #2
    28 rate up comment 12 rate down comment
    none ( преди 7 години )
    Изглежда много добре. Сега въпроса е с какви двигатели ще се предлага и на каква цена. Хейтърите във форума са свободни да си изберат друга марка ;))).
  • #1
    10 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Дали с корейска или френска емблемата отпред все е ***!