IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето колко бърз е джипът на Bentley

Bentayga регистрира времена на 1/4 и 1/2 миля

Ето колко бърз е джипът на Bentley

Ето колко бърз е джипът на Bentley
Снимка и видео: DragtimesInfo

Модели като Bentley Bentayga трябва да предложат буквално всичко и то по много. Все пак стартовата цена на всъдехода е около 250 000 долара. И докато с лукса и оборудването успяхме да се запознаем лично на изложението във Франкфурт, динамиката на модела до момента бе представена единствено на хартия.

Благодарение на видео на DragtimesInfo вече можем да видим нагледно на какво е способен масивният нов модел на британската марка. Той излезе на драг отсечка в Русия, регистрирайки времена на 1/4 и 1/2 миля.

При първия опит Bentayga застава на пистата редом с доработено Porsche 911 Turbo, развиващо 800 к.с. Няма защо да се заблуждаваме, спортната кола буквално размазва огромното SUV. Но и моделът на Bentley се представя повече от добре за категорията си.

Дистанцията от 1/4 миля Bentayga преминава за само 12,5 сек. със скорост на финала от 185 км/час - респектиращо постижение за луксозен автомобил с тегло от над 2 тона. Разстоянието от 1/2 миля пък отнема малко под 20 сек. (228 км/час).

Bentayga се задвижва от 6,0-литров W12 двигател с 608 к.с. и 900 Нм. Моторът се съчетава с 8-степенен автомат, като позволява спринт от 0 до 100 км/час за само 4 сек. Максималната скорост е 301 км/час, а ако се вярва на официалните цифри, представени от производителя, смесеният разход е 14,7 л/100 км.

0 от 500
  • #22
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тука не се цени хубавото, а цената. и траба да карат мутрите, щом е 200К евро е вървежна.
  • #21
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Бентаягата е тояга...моеше и Пръчкаяга да го кръстят.
  • #20
    15 rate up comment 7 rate down comment
    Радев ( преди 7 години )
    Миналата седмица видях на летището в Цюрих за първи път на живо Bentayga. По мое мнение това биха били най-зле похарчените 250 000 eвро или долари.
  • #19
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    задницата изглежда на комбинация между комби и таурег
  • #18
    24 rate up comment 8 rate down comment
    нововнос ( преди 7 години )
    Тази кола е измислена и направена за специфична група клиенти:- араби - руски мутри- други азиатски мутри- балкански комплексари-мутриНо даже и БГ-мутра не би си купила тая грозотия!
  • #17
    14 rate up comment 4 rate down comment
    gost ( преди 7 години )
    Че е грозно спор няма, *** я си представете колко ще му струва газовата а :DЩот с тоя разход 30-40 на 100 няма да е евтиниика за търкаляне. *** преди да си купи такъв жип, трябва да сметне тия разходи ;)
  • #16
    16 rate up comment 7 rate down comment
    а7 ( преди 7 години )
    За китайско не знам, но за грозно - цепи мрака :)
  • #15
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Туй нещо много китайско!
  • #14
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    аз знам че като се състезаваха модел х и бантайга изписаха някви секунди до 60mphно тук някой спомена рейслоджикето това замерване искам да видя, защото едно е на старта на драг писта и друго в реални условия
  • #13
    22 rate up comment 8 rate down comment
    нововнос ( преди 7 години )
    иб*хти и грозния варел, честно. Потресен съм много. Тази Бентайга си е ужасно грозна Щайга, ужас! Катафалка 1 към 1!